To ferske bassister, Vegard og Jo, var fornøyde med opplegget under «Kulturvekku».

«Kulturvekku» for 9. trinn

I uke 21 hadde 9. trinn på SUBUS «kulturvekku» i samarbeid med kulturskolen, og avløserkurs i samarbeid med avløserlaget. Elevene fikk velge mellom band, dans, kunst og avløserkurs.

Bandgruppa, som var ledet av Rune Dalager, befant seg på Surnadal kulturhus hele uken. Der fikk de prøve seg på ulike instrumenter som bass, gitar, trommer, piano og vokal. De ble også delt inn i to grupper, der den ene gruppen hadde spilt instrument fra før og den andre var en gjeng med nybegynnere. Begge de to gruppene framførte tre sanger hver foran dans- og kunstgruppa på torsdag.

Bandgruppa øver konsentrert.

I dansestudioet på Øye brukte dansegruppa dagene sine på å koreografere sin egen dans sammen med danselærer Ranje Hoem. De hadde også fokus på tøying og samhold.

Dansegruppa framførte i Svorkasalen for de andre gruppene.

– Vi har blitt mye bedre kjent denne uka, fortalte de. Danserne framførte sin helt egen dans for de andre gruppene på torsdag. De hadde også blitt spurt om å framføre dansen sin på Vårsøghelga på lørdag 27. mai.

– På kunst begynte vi med små skisser, som vi brukte som inspirasjon til større bilder, forteller Eirin og Maya. De hadde Marit Sæter Lediard som kunstlærer og jobbet med tegning. På torsdag hengte de opp utstillingen sin på kulturhuset så de andre gruppene fikk se.

Glimt fra utstillingen til kunstgruppa.
Mer kunst.

– På avløserkurs hadde vi teori og besøkte gårder, forteller Eiri. De var blant annet Smed på kveldsstell og melking i fjøset til Olav Mauset, og fikk lære mye. Flere av deltakerne ville gjerne ha muligheten til å jobbe som avløser senere, og synes det var kjekt å få mulighet til å ta dette kurset gjennom skolen.

Powered by Labrador CMS