Gerald Grewe holdt og ordfører Margrethe Svinvik klippet snora som markere åpningen av den nye tømmestasjonen på Brekkøya Camping.

– Norges fineste tømmestasjon

Publisert

Torsdag 18. august var det offisiell åpning av Surnadal første helårs bobilparkering og tømmestasjon for bobiler og campingvogner på Brekkøya Camping. Til stede var både ordfører Margrethe Svinvik og kommunedirektør Knut Haugen samt flere av campingplassens gjester. Det var en stolt Gerald Grewe som kunne vise frem sin nye tømmestasjon.

Bakgrunnen for prosjektet er at norske kommuner er pålagt å tilby en sanitær tømmestasjon for campingturister, noe som har manglet i Surnadal i alle de år. – Vi bestemte oss for å etablere en slik stasjon i 2020, og siden den gang har vi hatt en god dialog med kommunen om realisering av prosjektet, sa Grewe til den oppmøte forsamlingen.

Gerald, kona Firdauce og datteren Sofia serverte kake til de oppmøtte gjestene.

Til sammen har kommunen støttet prosjektet med 120.000 kroner, mens Brekkøya Camping selv har investert over 1 million kroner. – Både omsetning og antall besøkende har nærmest doblet seg siden 2018, fortalte Grewe. Det er vi både glade og stolte over, og vi føler vi yter et godt bidrag til kommunen og regionen.

Gode sammen

– Vi har fulgt med på prosessen, så det er så artig å se at det ble så bra, sa snorklipper og ordfører Margrethe Svinvik. Det er også fint å se at pengene vi bevilger går til noe så konkret og bra.

– Men det er selvfølgelig driverne som skal ha æren. Dere har investert og gjort jobben, og både dere som eiere og ikke minst brukerne er åpenbart fornøyde. Nå gjelder det bare å fremsnakke tilbudet slik at det blir brukt. Og så kan vi også oppfordre lokalbefolkningen til å benytte seg av restaurant-tilbudet her, sa Svinvik.

High five for godt samarbeid!

Rent konkret er det altså to ting Brekkøya viste frem denne solskinnsdagen(!). Ti nye, asfalterte bobilparkeringer og «Norges fineste tømmestasjon» ifølge noen av Grewes kunder.

Helårstilbud med førsteklasses tømmestasjon

– Vi har etablert ti «komfortplasser», som alle er minst 10 meter lange slik at vi kan ta imot alle biler og vogner som kjører på veien. Hver plass har tilgang til vann, strøm og til og med avløp. Vi må også skryte av asfalten her, det gjør oss endelig til et helårstilbud. Det er vanskelig å brøyte snø på gress, smilte Gerald.

Her er de nye, asfalterte«komfortplassene» som utgjør helårstilbudet. Her kan man campe på ukesvis uten problem, ifølge Gerald.

Den nye tømmestasjonen på Brekkøya er en helautomatisk, hypermoderne servicestasjon som kan imot bobiler og vogner uansett størrelse eller system.

– Vi er meget stolte og fornøyde med tømmestasjonen vår. Mange steder har de bare et hull i bakken, men her kan man tømme gråvann, tømme og spyle kassetter og tømme integrerte tanker. Og så har vi søppelcontainer, mulighet for påfyll av ferskvann og en vask for god håndhygiene. Her er all tømming samlet på ett punkt, sa Gerald.

Den nye tømmestasjonen med alle muligheter for tømming og annen avfallshåndtering.
Automatisert anlegg og muligheter for påfyll av ferskvann samt håndvask.

– Og til slutt en takk til kommunen for god dialog og selvsagt støtte, sa Grewe avslutningsvis.

Så fornøyde er familien Grewe med samarbeidet med kommunen at det var ordføreren som fikk seg en blomster av Sofia.
Powered by Labrador CMS