7 personer på scena, en person med en stor konvolutt med seg, hun får en rose av en annen
Jannicke V.Stenberg vant pris under finaleforestillingen for beste ide

Stenberg fikk pris for beste ide

Vårt distrikt var godt representert under årets Humorfestival i Heim

Publisert Sist oppdatert

Russerevyen ved Surnadal videregående skole, Svarrabærje Teaterlag, Bøfjorden teaterlag og Rindal revy og teaterlag har i helga konkurrert i Midt-Norsk mesterskap i revy. I alt er 29 revylag var representert under Humorfestivalen i Heim helga 7.-9. juni. Omlag 150 frivillige har brukt helgen til å legge til rette for mye latter og moro i Hemnehallen, holdt aktørcampen i orden og sørget for at det er blitt servert ca 1500 porsjoner med mat.  

Årets tema for festivalen var Hjerte, og det var pyntet opp med hjerter i sentrum av Kyrksæterøra og med psykisk helse i fokus. For anledningen var det arrangert hjerte bingo, men ikke i tradisjonell forstand, men på "trøngelsk" (trønder-engelsk) Been-GO(d). Målet var å glede andre med for eksempel å si noe fint til noen, gjøre noen en tjeneste, smile og si hei til noen du ikke kjenner. Det siste var det mange som gjorde, noe som resulterte i ekstra mange blide fjes også i matkø, i salen, på butikken og dokø. 

Semifinalister

Alle nummer som kom til Heim var semifinalister og det var i alt 3 semifinaler fordelt på 1 på fredag kveld og 2 på lørdag. De beste numrene fra semifinalen gikk til finalen på lørdag kveld. 

En jente står på en scene utkledd som en konvolutt. Bena vises og hodet vises. Hun har på Berret
Slik kan det oppleves å få innkalling til militæret

Fredag kveld var Jannicke Valstad Stenberg fra Russerevyen ved Surnadal videregående skolen på scena og gjorde en god fremføring av nummeret Sesjon. Hun håpet å komme i finalen, men ikke vinne direktekvalifisering til NM på Høylandet neste år, da hun skal i militæret og får kanskje ikke anledning til å delta. Stenberg kvalifiserte seg til finaleforestillingen og endte opp med pris for beste ide. Hun fikk blant annet tilbakemelding fra juryen på god mimikk og god artikulasjon. Stenberg er selv tekstforfatter. Vi gratulerer.

En kvinne i rød kjole og en mann med dress sitter på scena. Begge har på krone på hodet
Kongen og Dronningen spilt av Lars Settemsdal og Ingunn Settemsdal.

Bøfjorden Teaterlag kom til semifinalen med sangen "Prat på Kammerset" som er fra deres siste revy i Bøfjorden. Her fikk vi være vitne til Dronning Sonja og Kong Haralds tanker om det nært forestående bryllupet mellom Märtha Louise og Durek Verrett. Det er ikke helt stoltheten over datterens valg som er mest fremtredende i på kammerset denne kvelden. En fremføring med innlevelse og god artikulasjon. Bøfjordingene nådde ikke opp til finaleforestillingen. 

To person sitter på en scene, de har på hudfarget drag og fikenblad over utsatte steder. Ene personen holder en slange, den andre strikker
Eva og Andre diskuterer hvem som skal levere ved neste pappahelg

Rindal revy og teaterlag er knapt startet opp på nytt før de ble tatt ut til semifinalen. De var representert av Lasse Løfaldli og Camilla Hyttebakk, og fremførte en sketsj om livet i Edens hage etter at Andre har flyttet inn til Eva når Adam er forvist. Det ble heller ingen finaleplass på Rindal revy og teaterlag denne gangen, men de er begge fornøyde med å være aktivt publikum på finaleforestillingen. 

Svarrabærje teaterlag deltok med to nummer i år og hadde mest trolig festivalens største aldersspenn fra yngste deltaker på 17 år og til den eldste som som fyller 80 år i neste måned. Ved første forestilling på lørdag stod veteranen Øyvind Holte på scena som Professor Hanssen, men to s-er. Med mye latter og høylytt klapping og roping ble han av publikum sendt direkte til finaleforestillingen sammen kveld. Holte har selv skrevet monologen.

En eldre mann står ved en talerstol. Grå dress og alpelue
Øyvind Holte som professor Hansen, en fornøyelig type

Svarrabærje teaterlag bidrog også med visa Rentehopp skrevet av Olav Mogstad til semifinale nummer 3. Solist er Silje Beate G. Holten. Som korister og bankansatte hadde hun med seg Olav Mogstad, Ragnhild Mogstad, Lasse Løfaldli, Jannicke V. Stenberg og Synnøve Nordvik. De nådde heller ikke opp til finalen.

En person i dongribukse og hvit t-skjorte sitter på en scene. bak henne står 5 personer med svart bukse og blåe t-skjorter. Blått og rødt scenelys i bakgrunnen
En sterk opptreden av gjengen fra Svarrabærje teaterlag

Overrekkelse av bok til Humorfestivalen

 Øyvind Holte hadde med seg boken om revyhistorien i Surnadal som høytidelig ble overrakt til arrangementskomiteen i festivalteltet mellom semifinalene på lørdag. Boka, Heittgjort, har allerede fått plass på Norsk revyfaglig senter på Høylandet og det vil nå være et eksemplar også i Heim. Det oppmuntres til at flere revylag tar vare på sin rike humorhistorier. For de som er interessert er boken fortsatt i salg. 

En menn i svart t-skjorte leverer ei bok til en mann i grønn skjorte
Overrekkelse av boke Heittgjort fra Øyvind Holte til Svein Waade på vegen av Humorfestivalen


For ordens skyld: Skribenten var selv deltager på arrangementet.

Powered by Labrador CMS