Alle i menigheten reiste seg og sang "Deilig er Jorden" i lag med artistene som avslutning på årets julekonsert

Varm førjulskonsert i Rindal kirke

Torsdag arrangerte musikkkorpset Blæst’n julekonsert i Rindal kirke.
Dette er en tradisjon som går igjen hvert år.

Publisert Sist oppdatert

Selv om en kom for tidlig, var både musikantene og opplesere godt i gang med å gjøre seg klar lenge før konserten var i gang. Med et heftig snøvær ute og sen kveld, var det godt å komme inn i kirken hvor stemningen var varm og klar til jul.

Kvelden startet klokken 19:00 presis med stor-åpning av Blæst’n. De spilte «Sledeturen» & «O Little Town of Bethlehem».

Musikk korps i kirken
Blæst´n åpner konserten

Så ble stemningen enda varmere når «The Teens» fremførte sine livlige versjoner av «Under Månen» fra Unge Fleksnes & «Nordnorsk Julesalme». Under første runde av «Nordnorsk julesalme» ble feil versjon av sangen spilt, men jentene holdt ut og sang hele sangen med hjelp av menigheten. De fikk en velfortjent sjanse til. Da fikk de virkelig vise hva de var gode til!

Kor Gøjtt hadde øvd inn «Ledet av en stjerne», «Den første julenatt», & «Nå kommer jula hit» hvor både Kristin Langli & Magnhild Helgetun sto som solister på hver sin sang. Fantastisk fint å høre på når de var så godt koordinert.

Kor i kirken
Kor Gøttj

De svenske låtene «Juleavisa frå Finnamarken» & «Koppången» var neste på programmet. De ble fremført av Marit Løfaldli med mikrofonen & Ronny Kjøsen med trekkspill, en knall duo i lag.

Sangere i kirken
Marit og Ronny

Etter litt svensk julestemning var det på tide med tysk julemagi. Det var det den forholdsvis nye gruppen Edelweiss Brass som tok ansvar for. Det skal sies at ingen av sangene er julesanger, men måten de spilte på gjorde at man fikk litt «julefilm»-følelse allikevel. Her fikk vi høre tre variasjoner av «Edelweiss», «You Raise Me Up», og til slutt spilte de «Dorffest Der Blasmusik». Hele innslaget levde opp til forventningene!

Korps i kirken
Edelweiss Brass

Deretter reiste Sangkoret Tormod seg for å synge «Vitea Lux» før de gikk ned for å fremføre «Nordnorsk Julesalme» for andre gang i kveld. Det er en sikkelig klassiker som aldri slår feil! 

Til slutt rundet de av med «Amazing Grace». Tror de fleste kjente på en varm følelse når musikken lå så fint og harmonisk over dem.

Sangkoret Tormod

Kvelden nærmet seg slutten, og juleevangeliet ble lest av ei modig lita jente. Menigheten slengte seg på for å synge salmen «Det lyser i stille grender».

Når menigheten hadde sunget ferdig kom de to siste individuelle innslagene.
Ett av Blæst’n der de spilte «Julenissen kommer i kveld» & «Stjernesludd» hvor Olav Morten Tørset sto som solist.

Bjørn Vevang fremførte ett nydelig & dramatisk orgelstykke før alle artistene for hele kvelden samlet seg foran menigheten, og avsluttet hele kvelden med at alle sammen sang «Deilig er jorden».

Man kan med sikkerhet si at man gikk hjem med god julestemning!

Powered by Labrador CMS