Jo Ranheim og Trond Helge Johnsen er klare for konsert på 3 venner.

Trond Helge Johnsen og Jo Ranheim «Tjuvstarter» lørdag

Publisert Sist oppdatert

Trond Helge Johnsen møtte Jo Ranheim under innspillingen av sin første single i 2019, hvor han ble meget imponert over rindalingens gitarferdigheter og gode innspill. Konserten på 3 venner blir deres jobb nummer 50.

Neste helg arrangerer Trøen Kammersmusikk «Tradisjonshelg i Rindal». Førstkommende lørdag tar de en «Tjuvstart» med dobbelkonsert på 3 venner. Sammen med folkemusikkduoen Øyvind Sandum og Roger Tallroth vil Trond Helge og Jo ta med publikum på en innholdsrik reise med god musikk presentert i en fin blanding av humor og alvor.

Tekster til ettertanke

Trollheimsporten tar en prat med Trond Helge før øvingen med Jo onsdag ettermiddag.

Musikeren forteller at han vokste opp på barne- og ungdomshjem og forskjellige institusjoner, og at utdanningen ble så som så, som han forklarer det.

Han fikk seg gitar og ble introdusert for noen grep av en ansatt på ungdomshjemmet, og så var det gjort.

Han skriver alle tekster og lager alle melodier selv, og han synger på dialekt. Han er en særdeles god formidler, og hans sterke og gripende tekster viser at han vet hva han skriver om, og treffer rett i sjela under konsertene hvor han forteller artige historier bak mange av de alvorlige tekstene. Han ønsker at sangene ikke skal bli sett på som trist, men mer til ettertanke.

Litt av musikkhistorien

Bergenseren som er bosatt i Trondheim, har levd av musikken siden han var 17 år.

Selv har han aldri spilt i Rindal før, men han har opptrådd på Galéasen i Surnadal en gang på 90-tallet.

Trond Helge slapp sin første single i april 2019. «En rastløs sjel» ble innspilt på Øra studio. Det var der han møtte Jo Ranheim. Han hadde hørt om han før, men aldri hørt han spille. Låtskriveren ble overrasket over hvor god rindalingen var på gitar.

I oktober 2019 gjestet den da ferske singleutgiveren Bøfjorden sammen med Henning Kvitnes. Der kunne han fortelle at han skrev «En rastløs sjel» i Todalen hvor han og en golden retriever var på en tre dagers lang hyttetur.

I 2020 ga Trond Helge ut platen «Under huden», og i 2022 «Dans på Nevroser»; begge spilt inn på Øra studio hos Jo Ranheim.

Høsten 2022 hadde bergenseren konsert i Olavshallen i Trondheim hvor Åge Aleksandersen var en av gjesteartistene og Johnsen sin trofaste gitarist fra Rindal var selvfølgelig med under hele konserten.

I 2024 feirer Trond Helge 30-årsjubileum som artist.

Godt samarbeid

Trond Helge og Jo er ofte å se sammen.

-Jo er flink til å forme låtene. Det er helt naturlig at han er med og spiller, skryter Trond Helge.

Siden 2020 har det gått i étt, og dette blir jobb nummer 50 sammen med Jo.

Nå er de klare for å gjeste 3 venner i Rindal lørdag.

Låtskriveren forteller at han ønsker å få med publikum på en reise gjennom konserten.

-Vi har et godt rykte på oss for å holde gode konserter, avslutter Johnsen beskjedent. -Og så er det fint for Jo å få se noe annet enn riksveien mellom Rindal og Trondheim også, ler han.

Powered by Labrador CMS