Nå er programmet klart for Kulturvøkku i Rindal

Komitéen lover 10 dager med store og små kulturopplevelser for alle 

Publisert Sist oppdatert

Kulturvøkku i Rindal arrangeres i år for 37. gang i perioden 28. juni - 07. juli. 10 dager med store og små programtilbud rundt om i kommunen, og hvor fellesnevneren for de fleste er at det er lokale krefter eller personer med tilknytning til kommunen som bidrar og som skaper innhold i de mange ulike arrangementene. 

 For alle målgrupper

Også i år blir det noe for alle målgrupper. Vi kan nevne Åpen Dag på eldresenteret og konsert med Tore Halvorsen for seniorgruppa. For ungdommene blir det Laserfest i Torshall. Og ellers blir blant annet konserter, foredrag, torgdag, bilcross, Optimistkveld og flere utstillinger rundt omkring på flere ulike steder i kommunen. 

Litt programinformasjon:

«Tjuvstart» av Kulturvøkku - «Konsert og hyggekveld» i Granheim 

Korps med blå buseruller.
Blæstn åpner Kulturvøkku med konsert i Granheim.

Torsdag 27. juni kl 19.00

Med bakgrunn i at det i år ikke blir noen «Bøgdakveld» inviterer Musikkorpset Blæst`n til en tjuvstart på Kulturvøkku med konsert og hyggekveld i Granheim grendahus. I tillegg til musikk og sang blir det kaffe- og åresalg.

Kulturhistorisk vandring ved Langvassbekken

Søndag 30. juni kl 12.30

Logoen til Rindal historielag

Rindal historielag følger opp tradisjonen med populære lokalhistoriske vandringer som en del av kulturvøkkuprogrammet. I år er vandringen lagt til Langvassbekken fra Langvatnet (Helgetunmarka) med start ved den restaurerte tømmerkistedammen, og hvor en gjennom vandringen får høre hvor viktig vannkrafta var for tjærebrenneri, sagbruk og kvern. Guider er Edgar Kattem, Ola Storli Løseth og Lars Helgetun. Vandringen er beregnet til cirka 2, 5 time.

Temakveld på Rindal skimuseum «Magne Myrmo – siste verdensmester på treski»  Tirsdag 02. juli kl 18.00

 I 2024 er det 50 år siden Magne Myrmo ble siste verdensmester på treski. Dette markeres gjennom en temautstilling ved Rindal skimuseum med utgangspunkt i Magne sin private samling, og en temakveld hvor vi gjennom flere deltagere får høre om Magnes skikarriere.

«Stavgangtur» og konsert med Tore Halvorsen 

Onsdag 03. juli kl 11.00 Igltjønna utescene 

I samarbeid mellom Rindal sanitetsforening og den lokale «Kulturelle spaserstokk» inviteres det til en trimtur rundt Igltjønna i Rindal sentrum, med etterfølgende konsert med Tore Halvorsen fra utesecena ved Igltjønna. Tore er kjent som tidligere vokalist i Ole Ivars, men har de siste åra turnert som soloartist med kjente låter fra bl.a. Ole Ivars. Det blir en fin kombinasjon av fysisk aktivitet og kulturopplevelse. Konsertstart ca kl 12.00.

Optimistkveld i Torshall forsamlingshus 

 Torsdag 04. juli kl 19.00 

Relansering av optimistkonferansen – nå med kveldsarrangement i mindre format! Tema er om livet, satsning og utvikling i «bygde-Norge». Innslag fra gründer Ingrid Erøy Fagervik, musiker og journalist Jonas Skybakmoen og konferansier Odd Arne Halaas. Musiker Jo Sverre og skuespiller og revyskuespiller Camilla Hyttebakk deltar også.

Torgdag på Rindalstorget

Lørdag 06. juli kl 10.00 – 16.00

Torgdagen under Kulturvøkku har etter hvert bygd seg opp til å bli ett veldig populært tiltak med en rekke utstillere/stands og mange folk innom. Hovedområdet er Rindalstorget, men stands med utstillere og aktiviteter vil spre seg utover hele sentrumsområdet.

Bilcrossløp i Trollheimen motorsenter

Søndag 07. juli kl 11.00 – 15.00

Nytt bilcrossløp i Rindal under Kulturvøkku. For andre gang etter flere års pause inviterer NMK Rindal/Surnadal til stevne, som trekker opp mot 500-600 publikum. Løpet er kvalifiseringsløp til landsfinale senior 2024.

Sommerkonsert i Rindal kirke

«Perler fra scene og liv» Søndag 07. juli kl 19.30

"Arena:Kirke" arrangerer som vanlig kirkekonsert under Kulturvøkku, og i år er det sangerne og skuespillerne Kathrine Strugstad og Ståle Kvarme som sammen med domkantor i Molde Domkirke Bjørn Kleivenes Vevang som står på programmet. Både Kathrine og Ståle har deltatt i en rekke musicaloppsetninger ved Trøndelag Teater, og Sigrid er også sentral i Rabarbrateatrets sommeroppsetninger i Trondheim. Bjørn burde være godt kjent som organist i Rindal, men er nå i vikariat som domkantor ved Molde Domkirke. Han har tidligere bl.a. jobbet som domkantor i Trondheim og København.

Utstillinger under Kulturvøkku

Lørdag 29. juni er det lagt opp til en kunstrunde med åpning av 3 kunstutstillinger på Rindal Sentrum; på kirkegården ved Rindal Kirke, Dalalåven Atelier og 3 Venner.

Jubileumsutstilling på kirkegården med foto av Eli Solvik

Kirka i bakgrunnen, en mann sitter på plenklipper og deler av minnelunden og minnesten i front.
I jubileumsåret til Rindal Kirke blir det åpning av minnelund og utendørs fotoutstilling.

29.juni og utover sommeren på kirkegården ved Rindal Kirke

 Åpning av fotoutstilling og minnelund, Lørdag 29.juni kl 12.00

Som en del av markeringen av at det er 150 år siden Rindal Kirke ble vigslet, blir det utendørs utstilling av bilder som Eli Solvik har tatt av kirka.  I tillegg blir det åpning av den nye minnelunden på kirkegården.

Sommerutstilling på Dalalåven

29. juni – 07. juli på Dalalåven Atelier

Åpning Lørdag 29. juni kl 13.00(åpent til kl 17.00)

Maleri av kvinne med smerter
Inga Dalsegg har åpent på Dalalåven

10-årsjubileum på Dalalåven Atelier med en unik utstilling hvor hele 19 kunstnere fra 10 land deltar sammen i kunstprosjektet Project 514 415; med fokus på Endometrise. Her finner du alt fra tekstilkunst og collage til installasjoner, fotokunst, digital kunst og olje-, akryl- og akvarellmaleri. Utstillingen vil være åpen hver dag under Kulturvøkku kl 11.00 – 17.00 med unntak av lørdag 06. juli da er det åpent kl 10.00 – 16.00. .

Kunstutstilling med verker av Lise Bjørnstad 

29. juni – 06. juli på 3 Venner

Åpning Lørdag 29. juni kl 14.00(åpent til kl 17.00)

Rindal kunstlag sin Kulturvøkku-utstiller er Lise Bjørnstad. Lise er oppvokst i Rindal, men er nå bosatt i Bærum hvor hun har atelier sammen med 30 andre kunstnere. Lise kjenner en stor takknemlighet for sin oppvekst i Rindal, og noe av minnene vil komme til uttrykk i utstillingen gjennom valg av farge, materiale og uttrykk.

Utstillingen vil være åpen hver dag under Kulturvøkku kl 11.00 – 16.00, med unntak av onsdag 06. juli da åpningstiden er kl 11.00-22.00.

Powered by Labrador CMS