Kulturvøkku

Rindal Kirke i regnbue
Rindal Kirke i regnbue

Kulturvøkku med Rindal Sokn

Rindal Kirke fyller 150 år i år, og har en rekke aktiviteter for å markere dette under "Kulturvøkku"

Publisert Sist oppdatert

Fotoutstillingen "Rindal kirke"

Rindal Sokn er av de som er først ute under Kulturvøkku, og arrangementene i deres regi starter allerede lørdag med åpning av Minnelund og fotutstilling med tema "Rindal kirke" ved kirkegården.  Bildene er tatt av Eli Landsem Solvik på hennes daglige turer  i sentrum. 

- Det er ett bilde fra inne i kirka, to oversiktsbilder fra forskjellige steder i bygda og resten er bilder av kirka i all slags vær og fra alle årstider, sier Eli. 

- Bildene er geografisk plassert, plassert i samme himmelretning som fotografen har stått da bildet ble tatt. 

Eli trives med å gå rundt, ta bilder ved kirka, og minnes de som ikke er blant oss lenger. 

- Jeg setter pris på at det er en slik plass i bygda. Kirka er en viktig del av hverdagen og bygda vår, sier hun. 

Fotoutstillingen er forøvrig en av fire kunstutstillinger som åpner omtrent på samme tid på lørdag. Fotoutstillingen "Rindal Kirke", åpner samtidig med "Galleri NP" i Rindal Næringspark. Sommerutstillingen på Dalalåven Atelier  og Lise Bjørnstad sin kunstutstilling på 3 Venner åpner fotløpende etterpå samme dag.

Åpning av minnelunden

Rindal sokn kombinerer den utendørs fotoutstillingen med åpning av ny minnelund ved kirken.  En minnelund er et sted hvor en setter ned urner på en anonym plass, og i stedet for gravstein settes det opp navneskilt på en felles stein.

- Etablering av en minnelund i Rindal starta under forrige sokneråd , og er etter ønske og engasjement fra bygdas egne innbyggere, og er ikke fremtvunget grunnet plassmangel, forteller Marte Nervik Nergård, Kirkeverge i Rindal.

- Lars Stokke starta opp arbeidet med minnelunden mens han var kirketjener I Rindal Kirke. Han har fullført prosjektet etter at han sluttet i stillingen, og skal ha mye av æren for at Minnelunden nå står ferdig. 

Kirka i bakgrunnen, en mann sitter på plenklipper og deler av minnelunden og minnesten i front.
I jubileumsåret til Rindal Kirke blir det åpning av minnelund og utendørs fotoutstilling.

Tunmesse og Husmøte

Arrangementene i regi av Rindal Sokn fortsetter søndag med Tunmesse på Rindal skimuseum. Tunmessa er ei friluftsgudstjeneste med dåp, og på søndag er det to dåpsbarn. Prekenen holdes av prostiprest Lars Sperre, og organist for anledningen er Luka Cabrilo. Tunmessa avsluttes med kirkekaffe i kafeen på Rindal Skimuseum.

Allerede dagen etter, på mandag, er det Husmøte i Løsetlånna på Rindal skimuseum.  Her kåserer tidligere prost Birger Foseide om kirkelivet for 150 år siden.  Anne Kristine Bolme Selnes og Jostein Selnes bidrar med sang og musikk. Rindal Skimuseum serverer "Hyllkak" og koka-kaffe i kopper fra gamle koppkasser.

Stand på Torgdagen og Sommerkonsert

Rindal Sokn vil også etablere egen stand under Torgdagen utenfor, og inne i, lokalene på Øvre Dalen. 

- Her vil det være salg av kaffe og kaffebrød, salg av jubileumsboken og vi vil ha en presentasjon fra kirkebrannen gående på skjerm inne i lokalene våre, sier Marte Nervik Nergård. 

I tillegg vil det være mulig å kjøpe billetter til Sommerkonserten "Perler fra scene og kirkeliv" i Rindal kirke på søndag. Konserten arrangeres av "Arena:Kirke", et samarbeid mellom Rindal kirke og Rindal kommune. 

I år er det sangerne og skuespillerne Kathrine Strugstad og Ståle Kvarme Tørring, som sammen med Bjørn Kleivenes Vevang som står på programmet.

Konserten har tidligere hatt en forhåndsomtale på Trollheimsporten

ANNONSE:

Powered by Labrador CMS