Bra oppmøte på arrangementet i dag
Bra oppmøte på arrangementet i dag

Ny start av Surnadal AUF

Publisert Sist oppdatert

I dag har Trollheimsporten vært så heldig å få bli med på det første sosiale treffet arrangert av det gjenoppstartede Surnadal AUF. Trollheimsportens reporter har fått snakka med styret og fått et lite innblikk i hva de har for planer med Surnadal AUF.

Det var Emily Stangvik og Astrid Dammen Gjeldnes som valgte å sette i gang AUF Surnadal i oktober i år. Det de ville ha, var en arena der de kunne samle folk, diskutere og rett og slett ha det “gøttj” sammen. For Stangvik og Gjeldnes ble AUF et naturlig valg da de begge er interessert i politikk og står for mange av de samme verdiene som Arbeiderpartiet.

De er spesielt opptatt av det som angår ungdommen.

—Det er alt for mange gamle folk som sitter i kommunestyret, sier Stangvik lattermildt. Men fra spøk til alvor så mener hun at de burde få inn flere i alle aldre i politikken, og det er spesielt viktig å få fram meningene til ungdommene om de temaene som angår de.

—De som er unge har et helt annet perspektiv på ting enn hva de eldre har. Vi har mye mer tilgang på kunnskap enn det de før oss har hatt, sier Hannah Sjøflot Bremer.

De sakene Surnadal AUF kommer til å ha mest fokus på er likestilling, som er spesielt viktig, sier Stangvik. Arbeid for alle, retten til utdanning, læreplasser og mindre forskjeller er også viktige punkt.

—Det er ikke bare kjedelig med politikk, det skal være gøy og sosialt og vi skal finne på ting sammen, sier Bremer.

Det kommer til å være møter en gang i måneden, så godt det lar seg gjøre med korona. Det er ikke nødvendig å være veldig interessert i politikk for å komme på møtene. De vil arrangere møter med lav terskel, for eksempel spillkvelder og andre sosiale aktiviteter på ungdomsklubben i Surnadal.

Andre oppmøtte på dagens møte var Kristina Roald, leder for AUF Møre og Romsdal og Elise Stokken fylkessekretær i AUF Møre og Romsdal.

Elise Stokken og Kristina Roald
Elise Stokken og Kristina Roald

—Surnadalsavdelingen har blitt lagt merke til på nasjonalt nivå og har fått mye skryt allerede for sitt engasjement, sier Elise Stokken entusiastisk.

De to fra ledelsen i AUF Møre og Romsdal roser styret og er begeistret for antall oppmøtte her i Surnadal. Med seg via nett, har de selveste leder for AUF i Norge, Astrid Hoem som sender hilsninger og takk til de oppmøtte.

F. V Mette Madaus, Hannah Sjøflot Bremer, Emily Stangvik, Ragna Bolme Evjen, Silje Walltin og Astrid Dammen Gjeldnes.
F. V Mette Madaus, Hannah Sjøflot Bremer, Emily Stangvik, Ragna Bolme Evjen, Silje Walltin og Astrid Dammen Gjeldnes.

Styret består av nestleder Mette Madaus som går i 10. Klasse fra Surnadal. Hannah Sjøflot Bremer er Booking og arrangementansvarlig, også fra Surnadal. Hun går i første året studiespesialisering. Emily Stangvik, er leder i styret. Hun er også fra Surnadal og går første året på studiespesialisering. Ragna Bolme Evjen er fra Rindal, er økonomiansvarlig og går også første år studiespesialisering. Silje Walltin er også fra Rindal og er sekretær i styret, også hun går første år studiespesialisering. Astrid Dammen Gjeldnes er ansvarlig for sosiale media og går også første år studiespesialisering.

—Alle kan være med! Det er bare å sende oss en melding på facebook eller gå inn på AUF sine hjemmesider å melde seg inn. Vi ønsker alle ungdommer, opp til 24 års alder, velkomne i Surnadal AUF, sier Stangvik entusiastisk.