Pressemelding fra SuSu-KOF

SuSuAdministrasjonen.

Digital SuSu:Arena

Tirsdag 15. februar inviterer SuSu-KOF til digital SuSu:Arena. Dette vil være en arena hvor elever fra de videregående skolene, voksenopplæringene og elver fra 10. klasse ved ungdomsskolene kan delta på digitale stands. Det blir altså en digital karrieredag.

Publisert Sist oppdatert

– På de digitale standene vil det være utdanningsinstitusjoner fra regionen, opplæringskontor og næringsliv fra Sunndal, Surnadal og Tingvoll kommune, sier prosjektleder Kim Stian Bråstad.

For å gjennomføre karrieredagen benyttes en plattform som heter Myonvent, som er tilrettelagt for denne type arrangement.

Dagen strekker seg fra kl. 09.00 – 14.05 og vil være fulldigitalt. Man hadde håpet på å kunne gjennomføre et fysisk SuSu:Arena 2022, men på grunn av koronasituasjonen og gjeldende retningslinjer, lar det seg ikke gjennomføre. Da er det bra at det finnes gode digitale muligheter, der man kan legge tilrette for en digital arena. Dette blir en spennende måte å vise alle mulighetene denne regionen har å by på, både når det gjelder utdanning og arbeidsplasser etter endt utdanning.

SuSu:Arena er en felles karrieredag for Sunndal og Surnadal, og et årlig tiltak som inngår i SuSu-KOF. Nytt av året er at Tingvoll også er invitert til å delta.

Hovedinnhold:

Felles karrieredag for ungdomsskoler, videregående skoler og voksenopplæringene. SuSu:Arena har vært gjennomført to ganger tidligere, men i 2021 kunne vi ikke gjennomføre karrieredagen pga. koronasituasjonen.

Gjennomføringen av dagen blir delt mellom digitale stands og digitale presentasjoner.

De digitale standene vil inneholde følgende:
− Firmanavn, logo, presentasjoner, filmer og bilder av forskjellig utstyr
− Utdanningsvalg og yrker elevene bør rette seg inn mot, for å få jobb i bedriften. Eller hvilke linjer eller retninger utdanningsinstitusjonen eller opplæringskontoret kan tilby
− Elevene kan ta kontakt på chat eller booke egne avtaler om ønskelig

Digitale presentasjoner:
− Bedriften/organisasjonen presenterer som tidligere til forskjellige grupper, men digitalt, som ved et videomøte.

Hovedfokuset vil være digitale stands og presentasjoner gjennom hele dagen. SuSu:Arena er også en felles kulturarena og vi legger vekt på ulike digitale, kulturelle innslag igjennom dagen.

– Vi håper at så mange bedrifter, utdanningsinstitusjoner og opplæringskontor som mulig vil delta på digital SuSu:Arena tirsdag 15. februar, sier administrasjonen i SuSu KOF (kommunalt oppgavefellskap) .

– Dette blir en fantastisk digital karriere- og rekrutteringsdag for elever, bedrifter og skoler.

Powered by Labrador CMS