Påsken sett gjennom barneøyne:

Ungene åpner påskeegg med hint, her et kors.
Inni påskeeggene var det gjemt hint om hva som skulle skje videre på vandringen. Åsmund fant et kors i det ene egget.

Påskeegg, granbar og en (nesten) ekte engel

Publisert Sist oppdatert

Det var sjeldent mange biler å se på parkeringa ved det vesle bedehuset i Øvre Surnadal denne 2. påskedag. Søndagsskolen hadde nemlig invitert små og store til påskesamling med påskelunsj.

Palmesøndag med norske palmer

Barna fikk reserverte plasser fremst mot midtgangen, og deltok aktiv gjennom hele programmet. Samlinga tok for seg de ulike påskedagene, og vi hadde en lekende og utforskende tilnærming til den dramatiske påskefortellingen. Det hele startet med inntoget i Jerusalem. Det er dårlige vekstforhold for palmetrær i øvrebygda, så vi tok en norsk vri på det hele: Granbar! Dette var artig for både store og små, og alle viftet med grener og ropte "Hosianna". Det betyr på hebraisk "Frels oss"/"Hjelp oss". Kanskje et like dagsaktuelt rop med dagens nyhetsbilde i bakhodet?

Inntog i Jerusalem med norske "palmeblader", artig for store og små.

Skjærtorsdag og sand mellom tærne

Deretter fulgte påskemåltidet på Skjærtorsdag. Som alle vet, er det ekkelt med sand mellom tærne, og dette var nok et velkjent problem for de sandal-kledde disiplene til Jesus. Han sjokkerte med å vaske disiplenes føtter, og ber oss følge hans eksempel: De store skal vaske de små, vi skal tjene hverandre. Barna syntes i hvert fall det var stor stas å bli "vasket" av de voksne.

Artig å bli "vasket" av de voksne!

Under Jesu siste måltid delte han nattverd med sine disipler. Hva betyr det egentlig at Jesus sa at brødet var kroppen og vinen var blodet? Vi konkluderte med at Jesus er en praktiker; han vet at vi ikke kommer til å forstå innholdet fullt ut. Derfor skal vi få ta imot brød og vin for å minnes det han gjorde på korset i påska. Helt gratis, av nåde. Det var en fin stund da vi kunne dele nattverd sammen, med en lang kø av barn foran resten av forsamlingen.

Nattverd på Dønnem bedehus
Fint å dele nattverd sammen.

Trøtte venner og blomster til ei tom grav

Som Jesu disipler, ble vi svært trøtte da vi kom til Getsemane-hagen. Barna snorket høylytt der de lå på det myke gresset (gulvteppet). Plutselig hørte vi lyden av soldater, og kunne levende se for oss dramatikken da Jesus ble tatt til fange. Vi snakket om at vi blir triste når noen dør, og barna foreslo å gå med blomster og lys til grava. Men da vi kom frem, ble vi møtt av en engel. Han kunne fortelle oss at Jesus er stått opp! Graven er tom.

Som seg hør og bør, ble samlingen avsluttet med salmen "Deg være ære". En flott oppsummering av påsken, og en viktig påminner om det kristne håp i Jesus. Etterpå kunne alle forsyne seg fra en bugnende kurvfest, hvor alle hadde tatt med noe til felles bord. Og så klart ble det åresalg!

Åpent for alle

En stor takk til "Søndagsskoledamene" i Øvre Surnadal Søndagsskole, og takk til Bodil Kvam Åsbø som sporty stilte opp på piano. Spesielt artig med besøk fra Bøfjord, Tustna og Fannrem, i tillegg til de lokale. Damene understreker at bedehuset er åpent for alle, og at vi gjerne tar i mot besøk fra hele kommunen. Det er viktig for både voksne og barn å samles! Søndagsskolen samles for øvrig hver 3.-4. uke, og er åpent for barn i alle aldre.

Pyntet alter med blomster, kors og påskekyllinger
Fint pyntet på Dønnem bedehus denne 2. påskedag
Powered by Labrador CMS