Mette Helen Mikkelsen og Brit Moen samlet inn gaver på vegne av Surnadal Sanitetsforening

Overveldende respons på Julegaveaksjonen

Førjulstiden er for de fleste preget av forventning og glede, men dessverre så gjelder ikke det for alle. For noen er desember tung og mørk, og flere har av ulike grunner ikke mulighet til å kjøpe julegaver til sine nærmeste.

Bare i Norge finnes det nesten 100.000 barn som lever under fattigdomsgrensen ifølge tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Tall fra 2018 viser at 6,4% lever i barnefattigdom i Surnadal. Det kan være vondt for både barn og foreldre, og kanskje særlig i forbindelse med julehøytiden.

For andre året på rad arrangerer Surnadal Sanitetsforening innsamling av julegaver. Gavene skal formidles videre av integreringa og helsestasjonen til innbyggere i Surnadal kommune.

Private og lokalt næringsliv ble oppfordret til å levere gaver til sanitetsforeninga som stod på stand i Alti Surnadal tirsdag kveld. Responsen var enorm.

- Givergleden er overveldende og rørende. Det har vært en jevn strøm med folk innom, og vi har fått hundrevis av gaver til store og små, sier Mette Helen Mikkelsen og Brit Moen i Surnadal Sanitetsforening.

Flere lokale bedrifter har bidratt med gaver, og sanitetsforeningen vil i tillegg bidra med innkjøp fra eget budsjett.

- Vi må nevne Coop faghandel spesielt. De har vært helt suverene, og bidratt med massevis av gaver til aksjonen, sier Mikkelsen og Moen.

Garanterer full diskresjon

Julegavene vil bli fordelt til integreringa og helsestasjonen i kommunen, som igjen formidler gavene til de som trenger dem.

- Vi vet ikke hvem som får gavene. Vår oppgave er å samle inn og sortere etter ei ønskeliste vi har fått, sier Mikkelsen.

Er du i en vanskelig økonomisk situasjon, og sliter med å få endene til å møtes? Da oppfordrer Mette Helen og Brit deg til å kontakte helsestasjonen.

- De utfører formidlingen av julegaver med full diskresjon, og ingen skal være redde for å ta kontakt.

Skulle det blir julegaver til overs, vil de bli sendt til krisesenteret på Orkanger.

- Alle gaver vil med andre ord få en lykkelig eier, sier Mikkelsen og Moen.

Ei heldig jente får denne pakken til jul

- Dypt takknemlig

2020 har til tross for koronapandemien vært et godt år for Surnadal Sanitetsforening.

- Vi har avlyst flere sosiale sammenkomster, men har fått gjennomført ulike innsamlingsaksjoner. Særlig fornøyd er vi med Spleis-aksjonen som gjorde at Surnadal fysioterapi kunne kjøpe inn et Nu-Step treningsapparat. I tillegg har vi aksjonen «Min dag i dag», som er et tilbud til barn mellom 3 og 18 år som har det vanskelig over tid. Det finnes ulike grunner til hvorfor barn har det vanskelig, og Sanitetskvinnene ønsker å gi barna gode opplevelser som kan gjøre de tunge dagene lettere, sier Mikkelsen.

Surnadal Sanitetsforening samarbeider tett med helsestasjonen gjennom hele året, og bidrar blant annet med førstehjelpsbok i gave til alle nyfødte.

Ledende helsesykepleier i Surnadal kommune, Heidi Elnes Fiske, er dypt takknemlig over innsatsen sanitetsforeninga legger ned for sine sambygdinger.

- Vi kan kontakte dem i forskjellige sammenhenger, og jeg opplever at de alltid er positive. Under massevaksineringen i høst var de til stor hjelp, og de bidrar med å skaffe klær og utstyr når vi trenger å hjelpe noen. Julegaveaksjonen er utrolig omtenksomt, og et flott initiativ av sanitetsforeningen. Det samme ble gjort med stor suksess i fjor, som sørget for at mange glade små fikk pakke til jul, sier hun.

Powered by Labrador CMS