Populært Klubbmesterskap i Sæterlia

Søndag arrangerte alpingruppa i Surnadal IL klubbmesterskap i storslalåm. Mange benyttet anledningen til å stille på renn i en tid der rennene i kretsen er avlyst.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har 50 deltakere i dag, sier Anders Grimsmo, leder i alpingruppa. Det er det største deltakerantallet vi har hatt på flere år.

Han mener en del av grunnen til den store deltakelsen, er koronasituasjonen. Til vanlig deltar utøverne på renn rundt omkring, men i år er disse rennene avlyst. Han tenker også at det er mer lavterskel å møte opp på renn i egen klubb.

Vanligvis blir klubbmesterskapet arrangert over en dag, med slalåm, super-G og storslalåm på samme dag, men i år blir det arrangert over tre helger. Slalåm ble arrangert 23. januar, mens super-G står for tur senere.

De yngste deltakerne er 2016-modeller, altså fire år, mens de eldste er født i 2006, det vil si U 8, 9, 10, 12, 14 og 16. De tre eldste klassene blir rangert.

- Alle får premie i dag, og så kommer vi til å ha en mindre, intern premieutdeling for de rangerte klassene senere, sier Grimsmo.

U12, 14 og 16 gjennomførte rennet på formiddag, før bakken åpnet.

Selma Stavik Heggset, til venstre, og Eirin Aasgård delte ut premier ved målområdet
Selma Stavik Heggset, til venstre, og Eirin Aasgård delte ut premier ved målområdet

- De kjører såpass fort at det er greit at bakken ikke er åpen mens dette foregår, sier Grimsmo. Løypa er også lengre for de eldste utøverne.

Alpingruppa får benytte bakken før åpningstid i bytte mot dugnadsarbeid. Det trengs folk både oppe i bakken og ved heisen når bakken er åpen.

Godt vær og føre

Etter vel utført renn, er de eldste med på arrangørsiden. Noen holder for eksempel fortet i kommentatorboksen, andre stiller som premieutdelere. Lederen mener det er en fin måte å rekruttere framtidige arrangører på.

Kamelia Drøpping, bakerst, og Ida Mogstad har full kontroll i kommentatorboksen
Kamelia Drøpping, bakerst, og Ida Mogstad har full kontroll i kommentatorboksen

Anders Grimsmo mener også at været og føret har en del å si for at deltakelsen er så bra. Det at det er så kaldt, gjør at løypene er veldig fine, og så er det sol og fint vær i dag.

Selma Stavik Heggset vant klassen jenter U 12
Selma Stavik Heggset vant klassen jenter U 12

Vinnere i de rangerte klassene er:

Jenter U16: Ellen Svendsen Fiske.

Jenter U 14: Maja Mogstad

Gutter U 14: Aron Rodal Haugen

Jenter U 12: Selma Stavik Heggset

Gutter U 12: Even Rodal Haugen

Resultatlistene blir også lagt ut på alpingruppa sine facebooksider:

https://www.facebook.com/groups/412638918805944

Powered by Labrador CMS