Sesongåpning av Stikk ut!

Mange folk ved kvilebua
Mange hadde funnet veien til Kavlvegen 1. mai. Termometeret viste hele 19 grader!

Folksomt og flott

Publisert

1. mai inviterte Stikk ut! i Surnadal til gratis kaffe og bakels ved Kavlvegen. Mange hadde tatt turen i det varme været, og det var god stemning i området rundt Kvilebua.

 Rekordtidlig

En av naboene i området kan fortelle at det er rekordtidlig vår i år. - Normalt ligger det godt med snø oppå her til uti juni. Nå er det knapt en snøflekk å se, med unntak av de vakre hvite fjelltoppene. Og når det glimter til med både snøfri sti, varmt vårvær, gratis bakels OG fridag, ja da blir det godt oppmøte. 

Folk ved hytte
God stemning og servering ved kvilebua

 Stikk ut!

Surnadal kommune har satset på Stikk ut! en del år allerede, så folk er godt kjent med konseptet. Nytt av året er at det har blitt landsdekkende, slik at du nå kan finne turmål flere steder i landet inne i appen. Dersom du laster ned Stikk ut! appen, vil du få en rekke gode turbeskrivelser og nye idéer til hvor du kan gå din neste tur. Her skal det være turer på alle nivå, og det er et mål at flest mulig skal kunne komme seg på tur. Det satses særlig på turer i nærområdet, slik at man kan slippe å bruke bil. Derfor er to av årets nye turer mulig å nå til fots fra Skei sentrum. Både Kavlvegen og Svartvassparken har plansjer med kode for registrering. 

Norunn Holten har ansvar for Stikk ut! i Surnadal. Hun opplyser om at en del har problemer med appen nå som det har gått over til å bli et nasjonalt system. - Det kan være lurt å oppdatere appen, og logge inn på nytt, tipser hun. Hun skryter av Surnadalingene, som er flinke til å bruke Stikk ut! både sommer og vinter. 

Barn forsyner seg med frukt og vaffel
Både store og små satte pris på litt servering.
Kaffe og servering
Flott servering på åpninga av Stikk ut-sesongen!

- Det betyr mye!

Praten gikk lett over kaffekoppen, og mange hilste på både nye og kjente ansikter. Det var tydelig mange besteforeldre som så sitt snitt til å lufte barnebarn, og det var folk i alle aldersgrupper. Lilli Husby og Norunn Holten hadde stekt uante mengder med bakels, og serverte med både græt og heimlaga syltetøy. 

De fortalte villig om både Stikk ut! og Kavlvegen til turgåerne. - Det betyr så mye med slike tilbud. Hit kan man komme om man sliter med å gå tur andre steder, og det er tilgjengelig med både rullator og barnevogn. Vi ser at mange bruker Kavlvegen hele uka, og det er svært gledelig, sier Husby. 

Mange folk på stien
Tidvis køtendenser i starten av arrangementet
Bru med tak
Brua har fått tak, med flott tradisjonshåndverk utført av Husasnotra. Man får nesten en sakral følelse der man går.

 Dagens attraksjon

 I dammen like ved kvilebua, syder det av liv. Her var det mengder med frosk som hadde våknet til liv etter vinteren. Mange tok turen bort til vannkanten for å observere froskeegg og froskeaktiviteten. Både barn og voksne lot seg begeistre. På Kavlvegen kommer man seg fort og lett ut i vakker natur. En tur å anbefale!

Vann og hund som drikker.
Godt å ta en hvil ved vannet i det varme været, for både to- og firbeinte
Frosk og froskeegg i vannet
Dagens attraksjon: Høy aktivitet i vannet, med et 10-talls frosker i parringslek. Dersom man er stille kan man høre lyden, en flott naturopplevelse.
Vann og fjell
Vårlig 1. mai i år. De fleste år ligger det snø her ennå.
Powered by Labrador CMS