Heid Bondhus, Torbjørn Larsen og Liv Dalsegg lanserer MAX-stipendet.

Vinnerne av MAX-stipendet 2024

Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordmøre er stolte av å presentere vinnerne av MAX-stipend 2024! Hver vinner mottar 50 000,- i stipend. Dette skriver de i en pressemelding fredag.

Publisert Sist oppdatert

Det er første gang stiftelsen deler ut MAX-stipendet og vi opplevde at vi fikk mange søkere, flere enn vi hadde forventet. Det er helt klart at lokalsamfunnet har mange talentfulle ungdommer. Det er også svært sannsynlig at det blir vedtatt å videreføre stipendet, slik at det vil være muligheter for å søke neste år. Skriver Sparebankstiftelsen Surnadal og Sparebank 1 Nordmøre videre i pressemeldingen.

Innstillingskomitéen og styret baserte sin vurdering på kriteriene som ligger til grunn for talentstipendet: søker må ha oppnådd resultater eller ha kvalifikasjoner innen et talent i nasjonal eller internasjonal målestokk, være mellom 15-25 år og ha tilknytning til Surnadal eller deler av gamle Halsa kommune (Betna, Halsanaustan, Vågland). Konkurransen i år var høy, og stiftelsen hadde svært gode kandidater som det til slutt måtte gjøres prioriteringer mellom.

Årets vinnere er:

Olav Fulgelsøy, langrenn

Olav Fugelsøy er et stort talent innen langrenn, og kan vise til en imponerende liste over prestasjoner som inkluderer to NM-gull, en NM-bronse, og flere norgescup-seire. I 2023 fikk han for første gang gå med flagget på brystet under Nordisk juniorlandskamp i Finland. Der presterte surnadalingen på et skyhøyt nivå, og var bare sekunder unna pallplass. Olav fikk også æren av å gå ankeretappen på stafettlaget, og sørget for at Norge kunne reise hjem med sølvmedalje i bagasjen.Fra han satset for fullt i som 16-åring har han nå bliH en av beste i landet i sin aldersklasse.
Olav har et sterkt ønske om å fortsette sin utvikling og representere Norge på et internasjonalt nivå. Juryen ønsker å støtte opp under Olavs videre utvikling og gi han de beste forutsetninger for å lykkes. Gratulerer med stipendet!

Sigve Holten, friidrett

Sigve Holten har imponert juryen med sitt talent innen kulestøt, diskos og sleggekast. Han har dominert i nasjonale konkurranser, og er den klart beste utøveren i landet i sin årsklasse i disse øvelsene. I Ungdomsmesterskapet 2023 tok han storeslem og kunne reise hjem med tre gull. Han tok også tre gull under Lerøy-lekene og gull i kulestøt under Världsungdomsspelen i Göteborg. Sigve har en sterk motivasjon og et klart mål om å kunne kvalifisere seg til internasjonale mesterskap.
I flere år har Sigve satt stadig nye rekorder i flere kastøvelser både på kretsnivå og nasjonalt nivå, og er utvilsomt et talent utenom det vanlige. Dette ønsker juryen å støtte opp under. Gratulerer med stipendet!

Elise Hamnes Høvik, utdanning / gründerskap

Elise skiller seg ut med akademisk dyktighet og entreprenørskap, og som pådriver for kvinnelige gründere. Elise studerer i dag ved NTNUs Entreprenørskole i Trondheim, og har deltatt på internship ved CERN i Geneve. Hun jobber ved BOOST Henne NTNU, arrangerer «Bedriftstimulatoren 2024», og deltar på pilotprosjektet «Gründerreisen» med DNB. Elise er i gang med å etablere sitt eget startup innen helseteknologi og skal delta på et sommersemester innenfor entreprenørskap ved Boston University.
Talentstipendet vil gi nødvendig støtte til hennes gründerprosjekter og internasjonale utdannelse. Det vil også gi anerkjennelse og motivasjon til å fortsette arbeidet med å gjøre verden til et bedre sted gjennom entreprenørskap og innovasjon, og juryen mener det også vil gi inspirasjon til unge sambygdinger til å helhjertet utnytte sine evner. Gratulerer med stipendet!

Marius Kvande, golf

Marius Kvande har imponert med sitt golftalent, og gikk i sesongen 2023 seirende ut i alle turneringer i Narvesen Tour i region Midt-Norge. I den nasjonale turneringen Srixon Tour leverte han en sterk prestasjon på nasjonalt nivå, og er blant de aller beste golfspillerne i landet i sin årsklasse. Hans mål er å klatre videre på resultatlistene i Srixon Tour og bli blant topp 3 i Norge. Det ble også nylig klart at Marius i 2024 skal representere Norge i en internasjonal golf-turnering for første gang.
Oppvokst i Surnadal, er han stolt av å representere Surnadal golfklubb, og håper på sikt å kunne leve av golf og konkurrere på PGA Touren sammen med de aller beste. Han har planer om å søke skoler med golflinjer for å forfølge sin drøm om en profesjonell golfkarriere, og juryen ønsker å bidra 6l at Marius kan nå målene sine. Gratulerer med stipendet!

Øyvind Glåmen, musikk

Øyvind Glåmen er en allsidig musikkprodusent, låtskriver, gitarist, tekniker og mikser. Øyvind har en 14 år lang karriere hvor han har bidratt til flere band og artistprosjekter. Han har etablert sitt eget studio, og har oppnådd over 3 millioner streams på ulike plattformer. Han leverer også teknisk arbeid for store tv-selskaper. Hans langsiktige mål er å gjøre lidenskapen for musikk til et fulltidsengasjement og etablere et profesjonelt studio. Øyvind er også engasjert i lokalsamfunnet gjennom Halsa Musikkutvikling og bidrar ti l vekst i musikkmiljøet på Nordmøre.
Ved å få tildelt stipendet kan han investere i studioet for å forbedre utstyr og fasiliteter, både for sitt eget kunstneriske virke og for å øke kreativiteten i miljøet rundt seg. Juryen anser Øyvind som en stor ressurs med sterk motivasjon og ekstraordinært talent, som har valgt å satse på lidenskapen sin og gått “all in” til glede for mange. Vi ønsker å bidra til å styrke Øyvind sine muligheter for å utvikle talentet sitt. Gratulerer med stipendet!

Stiftelsen og banken vil invitere vinnerne med gjester til offisiell utdeling av stipendet mandag 18 mars.

Powered by Labrador CMS