Fra Landsskytterstevnet på Voss

Karen Snekvik var en av få som skjøt 100 poeng i finalen på Kongelaget.
Karen Snekvik var en av få som skjøt 100 poeng i finalen på Kongelaget.

Skjøt fullt hus og ble nr 6 på Kongelaget

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld gikk årets største begivenhet i skytesporten av stabelen på Landsskytterstevnet på Voss. Vi sikter selvsagt til finalen for de beste skytterne i klasse 3-5, Kongelaget. Onsdagens største finaler ble sendt direkte på NRK TV.

Karen Snekvik fra Surnadal skytterlag lå som nummer 7 før finalen. Hun gjorde en utmerket innsats i finalen og skjøt fullt hus. Med 100 poeng i finalerunden endte hun på 346 poeng, og klatret opp til sjetteplass på resultatlista. For dette fikk hun også Nammo sølvmedalje, som nest beste kvinne på stevnet.

En mannlig skytter oppstilt i fullt skytterutsyr med rifle.
Erling Waag skjøt 100 poeng i ungdomsfinalen.

Erling Waag fra Surnadal skytterlag var med i ungdomsfinalen. Han lå som nummer 5 før finalen. Også han skjøt en fantastisk finalerunde med 100 poeng, endte opp med 341 poeng, og klatra med det opp til fjerdeplass i finalen.

Det må nevnes at årets skytterkonge er Daniel Sørli fra Sunndal skytterlag. Han var den eneste som hadde 249 poeng før finalen, så med 100 poeng i finalen ville han være umulig å slå. Det klarte han med glans, og vant med 349 poeng.

Vi nevner også at Kurt Otnes fra Valsøyfjord skytterlag vant finalen i klassen V65. Han lå på delt førsteplass før finalen, og skjøt 10 innertiere i finalen, og dermed ble det seier med 350 poeng.

Grunnen til at V65 jevnt over har høyere poengsum enn de før nevnte er at veteranene fra denne klassen og oppover skyter på 100m bane, mens klasse 1-5 og V55 skyter på 200 meters hold.

Vi gratulerer alle med en fantastisk finaleinnsats!

For øvrige resultater fra onsdagens skyting avventer vi oppdaterte resultatlister. Det tar som oftest noen timer før alt er på plass.

Powered by Labrador CMS