Flere personer som sitter rundt et bord i møte.

Venter fortsatt på reduksjon av billettprisen på buss til resten av Trøndelag

Tirsdag i forrige uke var harmonisering av busspriser fra Rindal/Heim inn i Trøndelag oppe som sak i fylkesutvalget i Trøndelag. Det er grunn til å tro at det kommer et vedtak om finansiering i fylkestingsmøtet i juni, men det er også en teknisk løsning som må på plass for at det skal fungere.

Bakgrunnen for denne saken er at AtB har senket sine busspriser innad i fylket, men Rindal kommune, og området som tidligere var Halsa kommune i Heim, dekkes av Fram sine bussruter, og er derfor ikke innlemmet i AtB sine takstsoner. Reisende fra Rindal til resten av Trøndelag må derfor betale samme pris for bussbilletter til resten av Trøndelag, som reisende fra store deler av Nordmøre. Dette blir uforholdsmessig høye priser, og det er mer grundig forklart i denne saken fra november i fjor.

Ordfører i Rindal Mildrid Kattem Aune kan fortelle at Trøndelag fikk rimeligere busspriser fra 2. mai, mens Rindal og Heim fremdeles ikke har blitt innlemmet i takstsonen. Ordføreren vet at dette er ei sak som opptar mange.

Aune sier at behandling av tertialrapport ikke kommer før i juni, og dermed kan ikke saken om budsjettering av bussprisene komme før i fylkestingets juni-møtet. 

Ordføreren sendte e-post til fylkesutvalget, med bekymring for at det vil ta ytterligere tid å få billigere busstakster, på grunn av at Fram sin tekniske løsning for billettering ikke er på plass enda. 

En mann og ei dame på en parkeringsplass, med biler og et forretningsbygg i bakgrunnen.
Ordfører Mildrid Kattem Aune håper at bussprisene fra Rindal til resten av Trøndelag snart kan senkes ned til samme nivå som for andre deler av fylket.

– Dette arbeidet må vi ha framdrift på, sier hun.

Aune antar at det kommer et vedtak om finansiering i fylkestingsmøtet i juni. Men så må den tekniske billetteringsløsningen på plass, understreker hun.

Powered by Labrador CMS