.

Mann holder en rullekake, dame sitter på enhjulssykkel, og statue av troll som holder ski foran en statue av en mann som holder ski og et hus.
Rullekakebakekonkurransedommer Stian Kooyman og ordfører Mildrid Kattem Aune gleder seg til rullefestivalen.

Lanserer Trøndersk Rullefestival - dette var årets aprilspøk

Rindalingene er igjen i det kreative hjørnet. Nå kommer de med en ny festival. Denne gangen vil de få med blant annet både vinter- og sommersport, motorsport, rå styrke og bakekonkurranse - her blir det noe for enhver smak.

Publisert Sist oppdatert

Aprilspøk

Artikkelen som avslører dette som aprilsøk finner du her

Rom for mer

–Vi ser alle som stiller opp her i Rindal når noe skjer. Det skjer jo mye her, men det er tydelig rom for mer. Folk vil ha liv og røre her i bygda, og det skal de få, smiler ordfører Mildrid Kattem Aune.

–Det var så vellykket da det ble arrangert treskifestival, at vi tenkte vi må få til noe om sommeren også. Da måtte det selvsagt bli en form for rulleskifestival. Men det tenkte vi ble for snevert, så dermed la vi hodene i blødt og begynte med idémyldring, sier kulturleder Morten Møller.

Så begynte ballen å rulle.

Lagkonkurranse

–Vi har jo så mange fasiliteter her som kunne flettes inn på programmet. Dermed satte vi fantasien i sving, og det kom idéer rullende på løpende bånd, ler Aune.

En av konkurransene vil bli en rullende, rindalsform av triatlon, der vi vil ha tre aktiviteter, men her med fire utøvere pr lag. Og det blir hverken svømming eller springing.

–For å treffe flere og å få med flest mulig utøvere, måtte vi tenke annerledes både innen type aktiviteter og hva som passer til ulike aldre - og viktigst av alt: Alt må rulle. Vi slipper derfor ikke helt sykkelen, så det blir tandemsykling, sparkesykling og så blir det selvfølgelig rulleski til slutt, forklarer Møller.

To personer, kvinne og mann.
Kulturleder Morten Møller.

I tillegg til familier er det selvfølgelig mulig å melde seg på for en gjeng med venner og kjente, for eksempel å bruke det til teambuilding for fotballag og ikke minst for bedrifter. Det er en ypperlig måte å løse oppgaver sammen på, hvor man lærer seg å utnytte det den enkelte er god på, og å måtte sette riktige ressurser på riktig sted. Og man blir kjent på en helt annen måte enn på både fotballbanen eller i en jobbhverdag.

De har tenkt å sette opp en A-serie og en B-serie. A-serien er for de som virkelig vil konkurrere, og B-serien for de som er med bare for å ha det gøy. Det er så inn i tiden med idealtid, så her har de tenkt å ta én gren om gangen, for så å snu poengtavla opp/ned. Så starter neste øvelse med en motsatt jaktstart der de starter kronologisk etter når de nådde målstreken, bare at de starter i andre enden der laget som ligger på sisteplass starter og lederne går ut til slutt.

Stor bredde

Det vil bli konkurranser for store og små. Dette skal være en familiefestival, og her er det bare fantasien som setter grenser.

–Her vil det bli noe for hele familien i alle generasjoner. Man kan prøve lykken med lykkehjul, og det blir blant annet trehjulssykkelritt i tre klasser - både for de minste, for ungdommer og for voksne. For de mellomste og unge voksne blir det Kari- og Ola-billøp, og så blir det hjulsparkløp for de eldste, smiler de.

Råeste konkurransene blir styrkekonkurranser hvor vi får se vekter i form av både traktordekk og rundballer.

Det blir arrangert løp på bilcrossbanen i Bjergin, hvor det blir muligheter for å sitte på en runde for de som ønsker å kjenne g-krefter etter konkurransen.

–Her får vi inn vintersportsutøvere på rulleski, sommersport og faktisk både styrketrening og motorsport også. Her er det noe for enhver smak.

Mat, utstilling og Afterrulle

Og apropos smak. Det blir også konkurranse innen mat. Stian Kooyman har sagt seg villig til å stille som dommer på rullekakebakekonkurranse.

–Jeg er veldig glad for at de tar med matkonkurranse inn i festivalen. Håper det vil skape blest og mer interesse for matlaging hos alle, og jeg oppfordrer spesielt ungdommen å komme på banen her. Det er helt åpent for alle å melde seg på. Det er ingen opptaksprøve, og deltakerne har nesten et halvår å øve seg på og å finne sin særegne rullekake som er "bare sin", sier Kooyman ivrig og legger til:

–Jeg er ikke fan av ferdigprodukt, så eneste kriterie er at man ikke kommer med en kjøpt rullekake.

På Rindalshuset blir det utstilling av alle slags hjul og sykler, og en egen avdeling for tannhjul. Her blir det muligheter for å prøve både enhjulssykkel og veltepetter.

Det blir Afterrulle på Torshall, hvor det blir Rulle-Quiz med påfølgende fest. Det blir et alkoholfritt arrangement lagt tilrette med spørsmål for folk i alle aldre og med levende musikk.

–Her blir det Rock 'n' roll. Det er jo direkte oversatt "Stein og rull", så det må jo bare bli det, ler Aune og fortsetter:

–Vi har snakket med fem gode musikere, som består av nye og gamle rindalinger og hytterindalinger. De danner nå gruppen «Rullende stein» i anledning festivalen. Her vil det bli både gammel og ny rockemusikk som både skaper god stemning og vil få liv i dansefoten.

Sett av datoen

–Vi har valgt den andre siste helgen før skolen starter etter sommerferien. Da håper vi de fleste rindalingene er kommet hjem fra reiser og tilreisende har ennå tid til å komme seg hjem etter festivalen. Det er jo viktig å ha noe å glede seg til, og ikke få unna alt det artige først på ferien, smiler de.

I stedet for å ha en hel uke med festival på sommeren, tenkte vi å dele opp til én liten festival på sommeren og én på vinteren.

–Det er derfor vi bare tar en helg. Så får vi håpe ryktet sprer seg og folk melder seg på, sier de entusiastisk og forklarer videre:

–For blir nå dette en suksess, skal vi rulle oss rundt og forberede Trøndersk RomHJULfestival.

Powered by Labrador CMS