Knut Hauso og Rune Kirkholt fra Rindal brannvesen leverer tankbilen til innsamlingen i Molde torsdag formiddag.

Rindal brannvesen sin gamle tankbil er på vei til Ukraina

Publisert Sist oppdatert

I disse dager organiseres en stor innsamling av brannutstyr i Molde, gjennom organisasjonen Norsk Ukrainastøtte. Utstyret skal sendes til krigsherjede Ukraina, og kommunene har fått forespørsel om de kan bidra med noe i innsamlinga. Rindal brannvesen fikk ny tankbil i fjor, og det ble fort bestemt at de vil gi bort den gamle tankbilen til Ukraina.

Blir fylt opp med utstyr

For å ruste opp tankbilen til videre bruk har Polaris Nordmøre AS sponsa et nytt batteri til brannpumpa, og RBL AS har sponsa totaktsolje til brannpumpa, forteller Rune Kirkholt og Knut Hauso fra Rindal brannvesen

De to brannmennene fra Rindal kjører tankbilen til Halsa torsdag formiddag. Der blir de møtt av folk som er med å arrangere innsamlingen i Molde, som tar over bilen. I Molde vil tankbilen vil bli fylt opp av mest mulig utstyr, og så skal den kjøres helt ned til Ukraina, forteller de. Der har det også blitt fylt opp en hel lastebil med utstyr som går til Ukraina nå.

Tankbilen har vært i Rindal kommunes eie i 15 år. Nå skal den til Ukraina.

Verneutstyr fra Surnadal

Brannsjef Tor Arne Moen i Surnadal og Rindal brannvesen synes det er fint at de kan støtte initiativet fra Norsk Ukrainastøtte. Han forteller at brannvesenet i Surnadal har gitt mye verneutstyr, som utrykningsklær, røykdykkerutstyr og hjelmer, og ei brannpumpe.

– Selv om utstyret er utrangert hos oss så vil det komme veldig godt med i Ukraina, sier Moen.

Powered by Labrador CMS