Flere personer på en revyscene.
Folksom valgkamp – med kommentering!

Premiereklare med «Folljstendi oBRUkbart»

Publisert

Det er hektiske og lange dager når en øvingsperiode går mot slutten, men ifølge revygjengen selv er stemningen fortsatt på topp. Svarrabærje Teaterlag har lagt siste øvingshelg før premieren på «Folljstendi oBRUkbart» bak seg, og nå gjenstår bare de siste detaljer før publikum slipper inn i Storstuå på Surnadal Kulturhus på fredag.

Styreleder Camilla Hyttebakk er full av entusiasme når hun skal gjøre opp status før fredagens premiere.

– Vi har jobbet lenge og godt med nok en revy, og vi gleder oss til å vise frem resultatet. Vi er svært fornøyde med tekstene, som er det viktigste grunnlaget for en god revy. Når grunnlaget er såpass godt, og aktørene er såpass talentfulle så kan det ikke bli noe annet enn gøy, sier hun.

Det blir gjerne sagt at den siste øvingshelga er de viktigste dagene i hele prosessen. Lenge har aktørene øvd over vingespennet på Den Glade Laks, uten kostymer og lite ståhei. Men når den siste helga kommer så samles plutselig alle sammen, scenen rigges, lyd og lys skal settes og det eneste som gjenstår er å fortape seg i rollene.

– En av de største kulissene på lange tider

– Det er stort samarbeid å sette opp en revy, men etter hvert så har vi jo blitt godt kjent. I år er vi kanskje ekstra stolte av innsatsen fra kulissmakerne Eirik Nordvik, Roar Nordvik og Steinar Ranes. Vi må jo se om vi finner en løsning på den ferjefrie kryssingen av Todalsfjorden, så uten å røpe for mye så har vi i år en av de største kulissene vi har hatt på lange tider.

Samarbeidspartnerne Hyttebakk snakker om er Dreamfarm med Frank Botten og Ola Langli på lys og lyd, Lars Gudmund Røen har vært med oss tidligere som scenearbeider, Rolf Paulsen er igjen kapellmester og har samlet noen av de flinkeste musikerne i bygda.

– Og så har vi fått med oss KIN Dansekompani igjen under kyndig ledelse av Stine Valde. De har også vært gjennom et lite generasjonsskifte, så i likhet med oss så har de mange som er uerfarne i revysammenheng, der man gjerne må ta en del på sparket. Rekruttering er noe av det aller viktigste vi driver med, og da er det så fint å kunne tilby en slik arena, både for skuespillere og dansere, slår Hyttebakk fast.

– Publikum har mye å glede seg til

Rutinerte Svanhild Husby er instruktør på høstens revy, og med stødig hånd og sitt inspirerende vesen har hun ledet øvingene helt siden september.

– Det har vært utrolig gøy å jobbe med alle sammen, de er så flinke! Alle har lagt ned en stor innsats, og det er ikke tvil om at folk gleder seg til premieren. Publikum har mye å glede seg til, sier Husby ivrig.

Med bare en håndfull dager igjen til premieren så er det kun finpussing som gjenstår. Torsdag er det generalprøve, men for å være på den sikre siden tar Svarrabærje en gjennomkjøring dagen før også.

– Nå har vi hatt en veldig god, men også veldig lang øvingshelg. Da gjør det godt med en liten pustepause før sjarmøretappen. Og så gjør det godt å komme inn i rytmen igjen før generalprøven og forestillingene. Jeg er uansett sikker på at det blir en knallbra forestilling!

– Noe for enhver smak

Ifølge styreleder Hyttebakk har arbeidsfordelingen i styret vært en av suksessfaktorene foran revyen. To av styremedlemmene som har bidratt er Olav Mogstad og Jannicke Valstad Stenberg. De to fortsetter revylivet også på nyåret.

Stenberg er sammen med Kirsten Marie Nordvik revysjef på den kommende russerevyen, og instruktører på russerevyen er nettopp Mogstad, sammen med Håkon Solem. Men først står de alle fire sammen på scenen på «Folljstendi oBRUkbart».

– Det blir fint å gå på russerevyen med erfaringen herfra friskt i minne. Men nå er vi bare fokuserte på å levere en best mulig bygderevy, sier Stenberg.

– Jeg er enig med alle de andre: det blir faktisk en veldig god revy, sånn på ordentlig, sier Mogstad og fortsetter:

– Vi har fulgt med på riksmediene, men mest inspirasjon har vi nok hentet fra lokalmediene. Det er mye godt materiale å finne i nærområdet, så den som har fulgt med på det som har skjedd det siste året i dalføret vil få ekstra mye glede av forestillingen.

Men duoen forsikrer om god variasjon på numrene:

– Det blir gode sketsjer, men vi har jammen mange fine og artige sanger også. Og så blir det litt dans, så her blir det absolutt noe for enhver smak, sier Stenberg.

– Fortsatt ledige billetter!

Gjengen i Svarrabærje virker veldig klare for forestillinger, og det eneste som gjenstår for dem selv er to fulle saler:

– Det er alltid en god følelse når man kan gå på scenen med selvtillit til eget produkt, men det er mye morsommere å gjøre det foran en fullsatt sal. Erfaringsvis ser vi at publikum selv får en bedre opplevelse når det er mer folk i salen, sier styreleder Hyttebakk.

Med premieren bare dager unna legger hun ikke skjul på at billettsalget kunne vært enda bedre.

– Vi håper at folk tror på oss når vi sier at det blir en bra revy! Vi ønsker et publikum som har lyst til å se på oss, men det må være lov å oppfordre folk til å komme på forestilling når det faktisk kommer et lokalt kulturkrafttak som dette.

– Vi har bare nytt materiale å vise frem, så jeg er sikker på at potensialet for en kjempekveld er der for alle som har lyst til å gjøre noe annet enn å finne godstolen i helga. Det er fortsatt ledige billetter, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, avslutter Hyttebakk.

Revyartister på scenen. Oppsett som ligner 'Den siste nattverden'.
Bordsetning på tidlig 0-tall kan by på utfordringer.

 

Dansende revyartister på en scene.
Finansiering av fotballhall er en dans på roser!
Revyartister på scenen. Den ene sitter på en liten trøtraktor.
Bli bedre kjent med Røvsgardingene og bredden på veien der!
To revyartister, kledd i hvitt med hodelykter. Den ene hoolder den andre i armene.
Huledykkere? Eller noe helt annet?
Revyartister på scanen.
Noen bedrifter lykkes bedre med rekrutteringen enn andre.
Ei jente på revyscenen, utkledd som hane.
Livet som værhane kan by på mange utfordringer.
Et firemanns orkester.
Preben Joramo (bass), Erkki Morten Klami (gitar), Gard Rognskog Nødset (trommer) og Rolf Paulsen (kapellmester/piano) utgjør bandet.
En revuartist på scenen, med svære føtter og gamle treski.
For noen byr tilværelsen som nordmann bokstavelig talt på større utfordringer enn andre.
Dansere på en scene.
KIN Dansekompani kompletterer forestillingen på utsøkt vis.
Powered by Labrador CMS