Pressemelding fra Orkla Industrimuseum:

Fra omvisning i Gammelgruva.
Fra omvisning i Gammelgruva.

Sommersesongen starter ved Orkla Industrimuseum

Orkla Industrimuseum åpner sommersesongen fra 1. juni med utvidet åpningstid i utstillingene og museumsbutikken og omvisninger i Gammelgruva.

Lyktesafari og omvisninger i Gammelgruva

I Gammelgruva starter vi førstkommende helg med to omvisninger lørdag og søndag. Det blir en Lyktesafari, med mørklagt gruve og hodelykter og en vanlig omvisning med guide begge dagene. Etter lyktesafarien blir det og besøk i Steinparken med fyring av bål og du kan prøve deg som bergmann med hammer og feisel. Fra og med 19. juni vil det bli daglige omvisninger i Gammelgruva.

Utvidet åpningstid i utstillingene og museumsbutikken

Allerede fra 1. juni startet vi med utvidet åpningstid på Informasjonssenteret, og det blir nå åpent alle dager ut august. På Informasjonssenteret er det utstillinger som omhandler bergverksdriften på Løkken Verk og om Thamshavnbanen. I museumsbutikken er det mye nye varer for sesongen.

I alle våre avdelinger kan du bruke Sommerkortet til Museene i Sør-Trøndelag. Dette får du kjøpt på alle våre avdelinger.

Dette blir siste sesongen med de eksisterende utstillingene på Informasjonssenteret. Når nybygget ved museet står klart i løpet av høsten skal de eksisterende utstillingene rives og det skal bygges nye utstillinger til sommersesongen 2022.

Smittevern ved våre avdelinger

Vi ønsker at det skal være så trygt som mulig for våre besøkende og ansatte også i sommer og henstiller alle til å følge de regler som til enhver tid gjelder. Derfor håper vi de fleste kjøper billetter på forhånd på våre nettsider, og følger regler og råd om avstand og munnbind. Det beste rådet for å unngå smitte er at de som har symptomer på sykdom ikke oppsøker offentlige steder. Les mer om smittevernregler og åpningstider på våre nettsider.

Fra utstillingene på Informasjonssenteret.
Fra utstillingene på Informasjonssenteret.