Et lite oppussingsprosjekt ble til full oppgradering

Magne Bjørnstad, Grethe Sandvik, Vigdis Anita Børseth, Kristin Langli, Jonas Rognskog og Anne Norli ønsker kundene velkommen til nye, lyse og trivelige lokaler.
Magne Bjørnstad, Grethe Sandvik, Vigdis Anita Børseth, Kristin Langli, Jonas Rognskog og Anne Norli ønsker kundene velkommen til nye, lyse og trivelige lokaler.

Rindal sparebank i nyoppussede lokaler - Veldig fornøyd med resultatet!

Etter en lang ombyggingsperiode kan Rindal sparebank ønske kundene velkomne til nye og freshe lokaler. Bankbygget er betydelig oppgradert både utvendig og innvendig, og jobben er utført av lokale entreprenører.

Banksjef Magne Bjørnstad forteller at oppussinga av banken har vært et langtidsprosjekt, der de brukte god tid på planlegging.

– Vi har tenkt å gjøre noe i ekspedisjonen i lengre tid. Det begynte vi å planlegge på vårparten i 2019. Da tenkte vi å forandre litt i ekspedisjonen og på kjøkkenet vårt. Det var behov for større spiserom, og mer skjermede arbeidsplasser i ekspedisjonen, sier han.

Stort byggeprosjekt

Lokalene til Rindal sparebank ble bygget 1987. Litt oppussing og vedlikehold hadde det vært i årenes løp, men ikke store endringer siden bygget var nytt.

I september 2019 kom det mye nedbør. De fleste husker vel den store flommen i Surna-vassdraget. Da oppsto det flere lekkasjer fra taket i bankbygget.

– Da måtte vi gjøre noe med taket også. Så begynte vi å se på vinduene, som også var 30 år gamle. Og når vi skulle skifte ut vinduene så måtte vi ta utvendig kledning også. Det ballet på seg, smiler Bjørnstad.

Det som skulle være oppussing av ekspedisjonen og kjøkkenet ble til rehabilitering av hele bygget, med etterisolering og det hele. Rett etter ferien var håndverkerne på plass.

Dyktige lokale entreprenører

VIBO Entreprenør har vært hovedentreprenør for prosjektet, og de har leid inn lokale underentreprenører. El-Co har hatt en mann på plass nesten i hele byggeperioden. Tørset malerservice har også gjort en stor jobb. Rørservice har tatt seg av røropplegget på kjøkkenet, og Solgardiner har levert solskjerming til hele bygget. EB Video har levert frosting til glassvegger, dører og vinduer, og den nye disken i ekspedisjonen er bygget av Ole Lium møbelverksted.

– Det har vært en omfattende jobb, og de lokale entreprenørene har vært veldig dyktige, sier Magne Bjørnstad.

Thomas Andersen i Solgardiner har levert solskjerming til hele bygget.
Thomas Andersen i Solgardiner har levert solskjerming til hele bygget.

Banksjefen forteller at VIBO og prosjektleder Olve Sætenes har organisert byggeprosessen på en god måte, og alt har fungert bra under byggeperioden.

Han berømmer de ansatte, som har vært på jobb med håndverkere rundt seg, til dels med mye støy og støv i lokalene. Noen av de ansatte har også hatt hjemmekontor i en periode.

Kristin Langli, som er rådgiver i banken, er imponert over hvor godt håndverkerne samarbeidet.

– Jeg syntes håndverkerne var fenomenale. De hjalp hverandre, på tvers av bedriftene også. Når noen lurte på hvordan ting skulle løses så kom de med forslag. Det var en fin tone dem imellom.

Hun trekker spesielt fram Svein Arild Smehagen og Vegard Syrstad hos VIBO, som jobbet mye på dette prosjektet.

– De var så flinke til å ivareta både oss ansatte og kundene, gode å samarbeide med, og hyggelige mot kundene, sier hun.

Kristin Langli ønsker velkommen i den nye resepsjonen.
Kristin Langli ønsker velkommen i den nye resepsjonen.

Godt å være ferdig

På grunn av bygginga måtte banken stenge i lengre perioder enn det som opprinnelig var planlagt. Det var mye som foregikk, og ikke egnet for kunder i de mest hektiske periodene.

Nå er de lettet over å være ferdig. Kristin Langli påpeker at det var enklere å ha stengt på grunn av korona i mars. Da forsto kundene at det måtte være stengt. Men i byggeperioden var det mer uforutsigbart, stengt, åpent og stengt igjen. Noen ganger ble det forsinkelser. Kundene ble frustrert, og det skjønner hun godt. Det var heller ikke så lett å informere, for til tider visste de ikke så mye fra dag til dag selv heller.

– Så det er godt å være ferdig. Nå er alle velkommen innom, så lenge smittevernreglene tillater det, sier hun.

– Det er bare å komme innom for å se hvordan vi har fått det. Og hvis noen har planer om å male grønt, så er det mange fargeprøver her. Rommene er malt i mange forskjellige grønnfarger. Vi synes det har blitt veldig fint.

Banken har hatt hjelp av On arkitekter på Orkanger i planleggingsfasen, og Studio Inspire har vært med på valg av farger, møbler og belysning.

Banksjef Magne Bjørnstad ved det nye inngangspartiet. Her kan besøkende registrere seg på skjermen når de kommer.
Banksjef Magne Bjørnstad ved det nye inngangspartiet. Her kan besøkende registrere seg på skjermen når de kommer.

Skikkelig oppgradering - og ny temperaturmåler

Nå har det også kommet opp ny temperaturmåler på veggen utvendig. Den gamle temperaturmåleren ble ødelagt, og dette er det mange som har savnet og spurt etter.

– I dag har vi fått testet den. Den viser -19 grader, så det ser ut som den viser riktig temperatur, sier Magne Bjørnstad.

Han synes det var på tide å gjøre en oppgradering av det nesten 35 år gamle bygget, og nå fikk de gjort det skikkelig. Banksjefen forteller at han også har i bakhodet at banken fyller 150 år om to år. Håpet er at det blir andre tider, slik at jubileet kan markeres og feires som seg hør og bør.

Første etasje i bankbygget framstår nå som helt ny. Arealet er bedre utnyttet, og arbeidsplassene er mer skjermet enn før. Et stort kontor er gjort om til ekstra møterom, hvor det er lagt til rette for digitale møter. Det har kommet godt med nå i korona-tida, og rommet har vært mye brukt.

Rindal Sparebank la godt til rette for digitale møter allerede da de opprettet avdelingskontor i Trondheim i 2016. Banken har mange fjernkunder, og det er praktisk og effektivt å ha digitale møter, både med kunder og kolleger. Nå kan man delta på møter, og samtidig være tilgjengelig i banken hvis det er behov.

Rindal Sparebank er medlem av Trollheimsporten.

Nytt møterom i første etasje, tilrettelagt for digitale møter.
Nytt møterom i første etasje, tilrettelagt for digitale møter.
Nyoppusset kontor i andre etasje, med utsikt til torget i sentrum og Skåkleiva.
Nyoppusset kontor i andre etasje, med utsikt til torget i sentrum og Skåkleiva.
Powered by Labrador CMS