Jubileumsår både for Rindal Skytterlag og Rindal sparebank:

To menn som står og holder en sølvpokal mellom seg.
Banksjef Magne Bjørnstad og Even Langli, leder i Rindal skytterlag, med den nye vandrepokalen.

Ny vandrepokal til Lars O. Løseths Minnestevne

Publisert Sist oppdatert

Fredag 23. juni og lørdag 24. juni arrangeres det årlige Lars O. Løseths Minnestevne på Stampmyra Skytebane i Romundstadbygda i Rindal. Til dette stevnet har Rindal Skytterlag fått en ny vandrepokal i gave fra Rindal Sparebank. Pokalen er ny, men flere kjente skyttere har allerede fått sitt navn på den.

Vandret for lenge

Historien til vandrepokalen begynte i 2007. Even Langli forteller at den forrige vandrepokalen i Lars O. Løseths Minnestevne ble vunnet av Christen Sjøvold, som har aner fra Romundstadbygda. Han fikk pokalen til odel og eie i 2006, etter å ha vunnet minnestevnet tre ganger.

Det ble satt opp en ny vandrepokal til minnestevnet i 2007. Men etter 15 år ble det klart at pokalen hadde vandret for lenge, for det var ikke plass til flere navn på den. I år er det jubileumsår både for Rindal Skytterlag (140 år) og Rindal Sparebank (150 år), og banken sponser en ny og større pokal til minnestevnet. Den nye pokalen har 12 navn inngravert, og det er plass til flere.

En sølvpokal
Den nye vandrepokalen til Lars O. Løseths minnestevne.

Mange kjente navn

Første året med den opprinnelige nye vandrepokalen var altså 2007. Da var det Mikkel V. Stokkli fra Rennebu som vant minnestevnet, og fikk det første nappet i pokalen. Han er en av to som har fått navnet sitt gravert inn to ganger så langt. Den andre som har to napp i pokalen er Rasmus Løberg fra Flå.

Ellers er det flere kjente skyttere som har vunnet stevnet og blitt påført en gang. Vi kan nevne Tor Gaute Jøingsli, som er tidligere skytterkonge, Esten Skårlid, som er tidligere skytterprins, og Anita Jære, som også har skutt på kongelaget på landskytterstevnet.

Inngraverte navn på en pokal.
Vinnere av minnestevnet fra 2007 - 2022. I 2020 og 2021 ble det ikke arranget stevne på grunn av korona.

Store forventninger

Even Langli forteller at det allerede er flere kjente skyttere påmeldt til årets stevne også. Han nevner spesielt Daniel Sørli, tidligere skytterkonge, som nå har flyttet til Sunndal. Esten Skårlid er også påmeldt, og han har dermed mulighet til enda et napp i vandrepokalen.

Langli håper på stor oppslutning om stevnet. Det er fortsatt mange ledige plasser både fredag og lørdag, så det er bare å melde seg på. Det er også mulig å ta turen uten påmelding, og skyte på ledig plass.

Rindals mest kjente skytter gjennom tidene

Rindal Skytterlag ble som nevnt stifta for 140 år siden, i 1883. Lars O. Løseth, som det omtalte stevnet er oppkalt etter, er den mest kjente skytteren fra Rindal skytterlag gjennom alle tider. Han var skytterprins på Landskytterstevnet i 1937, oppnådde 4. plass i 1930 og 1938, og ble nr. 3 i 1948! Han var "småkonge" (Møremester i 1939). Han var dermed i toppen nasjonalt i en liten mannsalder.

Lars O. Løseths minnestevne har vært arrangert i en årrekke, med unntak av årene 2020 og 2021, da det ble avlyst på grunn av korona-pandemien.

Powered by Labrador CMS