Ny gangbro, ennå ikke åpnet.
Mange gleder seg nok til at vegprosjektet forbi Vindøla og Røv ferdigstilles til høsten.

Status vegprosjekt

Publisert

Det har lenge pågått et omfattende vegprosjekt i Øvre Surnadal, mellom Vindøla og Røvsbrua. Nå er lysreguleringa endelig borte, og deler av fortauet har fått asfalt. Men hva skjer videre?

Trollheimsporten har snakket med overingeniør Andreas Bergby i Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Ikke nok breddeutvidelse

Fortau og ny gangbru ved Vindøla skulle opprinnelig åpnes med snorklipping i forbindelse med skolestart den 22. august. Nå spøker det dessverre for den datoen. - Det har rett og slett skjedd en prosjekteringsglipp, forteller Bergby. -Vi har oppdaget at det ikke er nok breddeutvidelse av veien på to punkter, et ved Røv bru og et ved den nyanlagte busslomma før svingen. Heldigvis oppdaget vi det før vi hadde asfaltert og ferdigstilt, så vi slipper å ta det opp igjen. Da ville prosjektet blitt forsinket. Nå håper vi fremdeles å levere i henhold til kontrakten, trygger ingeniøren.

Stille på byggeplassen
Lite aktivitet å se på vegprosjektet denne første ferieuka.

- Vi må finne nye løsninger, slik at vi kan få til de nødvendige utvidelsene av veien. Men nå har alle ingeniører ferie, så det får vente til vi starter opp igjen etter fellesferien. Det er snakk om å justere noe kantstein og utvide litt på et par punkter. Det skal vi nok få til ganske effektivt.

Rødt lys

- Mange er glade for å bli kvitt lysreguleringa, får vi den tilbake?

- Trafikken vil nok bli regulert igjen, men det vil bare gjelde for en kort periode. Det går an å bruke deler av fortauet nå, men vi åpner hele prosjektet som en helhet i høst. Ny dato for åpning kommer når vi har funnet frem til en god løsning, sier Andreas Bergby.

Asfalt på fortauet forbi Røv.
Mye av fortauet fikk asfalt forrige uke.
Powered by Labrador CMS