F.v. Trym Enaasen, Dordi Boksasp Lerum, Silje Beate Holten og Margrethe Svinvik.

Senterungdommen på valgkampturne

Møre og Romsdal Senterungdom er halvveis i sin valgkampturne, der de besøker alle kommunene i fylket. Onsdag var de med ordfører Margrethe Svinvik og leder i Surnadal Senterparti Silje Beate Holten på bedriftsbesøk og gardsbesøk i Surnadal.

Publisert Sist oppdatert

Dordi Boksasp Lerum fra Tingvoll er leder i Møre og Romsdal Senterungdom. Hun forteller at representanter fra Møre og Romsdal Senterungdom skal besøke alle kommunene i fylket i løpet av valgkampen, for å få et inntrykk av hva som rører seg rundt omkring. Også organisatorisk nestleder i Trym Enaasen fra Kristiansund var med på turen til Surnadal. Trollheimsporten var med da de starta, bokstavelig talt på Trøndelagsgrensa, hos Polaris Nordmøre.

Politikerne ble møtt av Arild Elshaug, som er medeier i bedriften og jobber som selger av kjøretøy. Hos Polaris Nordmøre kan de fleipe med at det driver med "grensehandel", siden fylkesgrensa gå rett over tomta deres. Butikken ligger i Trøndelag, og verkstedet i Møre og Romsdal.

Arild Elshaug (i midten) viste politikerne rundt i bedriften.

Polaris Nordmøre er en allsidig bedrift i sterk vekst. De driver med salg av snøscooter, ATV og MC, samt et stort spekter av tilhørende og relevante varer og tjenester. De har vært Europas største Polaris-forhandler de to siste åra, og ligger an til å bli det for tredje året på rad. I følge Elshaug skyldes det ikke minst at de raskt oppfattet trenden i markedet da pandemien kom i fjor. Mens andre forhandlere bremset på innkjøp var Polaris Nordmøre raskt ute med å bestille store menger kjøretøy, og omsetningen økte i rekordfart da folk måtte gå mer over på individuelle fritidsaktiviteter.

Polaris Nordmøre har hovedkontor, butikk og verksted i Surnadal, pluss en mindre avdeling på Berkåk. Det er for tiden ti ansatte i Surnadal og fire ansatte på Berkåk.

Bedriftens nettbutikk går også svært godt. Omsetningen er økende, og det er planer om å utvide arbeidsstokken i løpet av høsten. Polaris Nordmøre hadde en omsetning på 64 millioner kroner i fjor, og forventer å komme opp mot 80 millioner i år, hvis markedet holder seg på samme nivå. I framtidens marked vil det gå stadig mer over på el-kjøretøy, forteller Elshaug. Det innebærer ikke minst at problemer med støy og forurensning fra terrengkjøretøy blir borte, påpeker han.

Bedriften planlegger å bygge på både butikken og verkstedet innen et par år. I den forbindelse forklarer Elshaug for politikerne hvilke utfordringer man har når plassbehovet øker, og bedriften er omgitt av dyrkajord på alle kanter. Både han selv og daglig leder Odd Inge Kvernberg har stor forståelse for at dyrka jord må beskyttes, men oppfordrer likevel politikerne på generelt grunnlag om å fokusere på å finne gode løsninger for næringslivet når slike interessekonflikter oppstår.

Enn så lenge har Polaris Nordmøre ei romslig tomt. Men de har egentlig allerede vokst ut av både butikklokalene og verkstedet sitt, og har stadig større behov for lagring og parkering. I tillegg trengs det mye plass for lasting og lossing av varer.

Gardsbesøk hos Solmund Solstad (t.v.) på Øvre Sæter. Fjøset for melkeproduksjon sto ferdig fjor høst.

Neste post på programmet for Senterpartipolitikerne var et besøk hos Solmund Solstad, som driver med melkeproduksjon, sau og lakseturisme. På heimgarden Solstad har han sau, og i det nye fjøset på Øvre Sæter driver han melkeproduksjon. I tillegg driver han Øvre Sæter Fiskecamp, som ligger rett ved gården.

Politikerne fikk en omvisning på gården, og et innblikk i disse næringene, før de avsluttet dagen med et besøk på byggeplassen på Øye skule.

Garden Øvre Sæter
Øvre Sæter Fiskecamp
Powered by Labrador CMS