Optimistkveld i Torshall

Dame med langt hår foran store lerret
Ingrid Erøy Fagervik er en av de som gir optimisme og motivasjon.

Vil inspirere andre til å se muligheter

Ingrid Erøy Fagervik er gründer og kommer for å fortelle sin historie i Torshall på torsdag. Hun grunnla designbedriften «Blafre» i 2005, og nå bor hun med mann, barn og hund på Helgelandskysten etter at paret i 2018 kjøpte en forfallen skole og flyttet 1000 kilometer nordover, fra Oslo til en liten øy i havgapet. Her har de renovert det store skolebygget og driver nå det noen beskriver som et samfunnshotell; et helårsåpent flerbrukshus.

Publisert

Oppvekst og drømmer

Hvor har Ingrid vokst opp, og hva drømte hun om å bli når hun ble stor?

Ingrid er oppvokst på en gård i en liten bygd i Ryfylke, omgitt av fjord og fjell. Hun hadde en periode der butikkdame var den største drømmen, så vippet der over til journalist på et punkt.

Gründer

Hun har studert fjernsynsproduksjon og administrasjon- og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og strategisk ledelse ved BI, Oslo.

Fagervik grunnla designbedriften «Blafre» i 2005, og overlot dette firmaet til nye eiere i fjor. Man kan spekulere på hvordan man starter som gründer, hvordan man får idéene om det man starter opp med, og hvordan man tørr å satse på sine idéer og drømmer. På torsdag vil vi få vite mer om det.

Ingrid ble kåret til årets nyskaper av Oslo Redaktørforening i 2010, og fikk prisen «Startknappen» som årets kvinnelige gründer i 2011. Hun har utgitt flere barnebøker i Cappelen Damm og sittet i diverse styrer. 

Ingrid vil by på et spennende foredrag om livet som gründer og «mot til å satse». Hun håper at historien hennes om Skolo kan inspirere andre til å se muligheter særlig i gamle bygg og små bygder.

Powered by Labrador CMS