Fire personer som sitter på et hustak.
Bandet diket består av surnadalingen Oddbjørn Sponås (trommer), Hanna Skjerdal (bass), Levina Storåkern (vokal, fele, kantele) og Jonathan Fimland Kleven (gitar).

 Dobbelsingel fra Diket 

Debutsingel fra svensk/norske Diket slipper sin debutsingel fredag 19. april. Singelen er en del av en EP som slippes senere i høst, skriver skriver bandet i en pressemelding.

Bandet Diket består av fire musikere. Levina Storåkern fra Mölndal i Sverige er vokalist og spiller fele og kantele. De andre tre er Oddbjørn Sponås fra Surnadal på trommer, Jonathan Fimland Kleven fra Trøgstad på gitar og Hanna Skjerdal fra Grimstad på bass. 

Med bandmedlemmer fra prominente band som Benedikt, Ævestaden og Hey Gloria lager Diket melankolsk musikk med røtter i folketradisjonen. Diket er opptatt av samspillet mellom tekst og musikk, der temaer som hverdagsliv, natur og lengsel etter noe annet er gjennomgående, heter det i pressemeldingen.

Dobbelsingelen Vår / Mördarsnigel er en del av en EP som slippes i september. Produsent og tekniker har vært Martin Langlie fra Valkyrien Allstars.

Låta "Vår" handler om nettopp våren, men ikke i det sukkersøte formatet man er vant med. Den tar for seg energien, men også vemodet og ubehaget det fører meg seg å røskes ut av vinterdvalen, der man vasser rundt i snickerspapir og strøgrus og blendes av skarp sol.

Låta "Mördarsnigel" er en instrumental hilsen til den lite vedsatte brunsneglen. 

Singler og EP slippes på Stockholmsbaserte supertraditional records, og singlene blir å høre på alle strømmeplattformer fra 19. april.

Powered by Labrador CMS