ANNONSE:

Trøen kammers­musikk: Starter konsert­­sesongen med trekkspill

9. oktober starter vi konsert sesongen her i Trøen. Utover høsten får vi besøk av mange flotte musikanter i forskjellige sjangre og uttrykk. Vi starter med to fabelaktige trekkspillere på søndag.

Fredag 21. oktober kommer "Gaiddan"- Tor Erik Jenstad og Helge Husby og holder et musikalsk foredrag om dialekter i språk og musikk. Her blir det rom for spørsmål og kanskje en liten dialekt-quiz.

Helga 11.-13. november blir det en liten festival i Trøa! Fredag blir det klassisk musikk med flygel og fløyte, lørdag kommer den kjente duoen "Sudan Dudan" og søndag er det klart for "Yoga og musikk". Plutselig blir det noen overraskelser også, dette kommer vi tilbake til.

Lørdag 17. desember blir det julestemning i Trøa når vi inviterer til julekonsert.

Men først trekkspill. Er du glad i trekkspill, har lyst til og bli glad i trekkspill, eller kanskje du ikke vet du er glad i trekkspill. Da er Trøen plassen for deg den søndagskvelden!


Dette skriver søndagens artister om seg selv:

Asta Soffia Thorgeirsdottir frå Husavik på Island og Kristina Farstad Bjørdal frå Sunnmøre utgjer Storm Duo. Deira musikalske og personlege kjemi starta samarbeidet deira i 2017, og sidan har duoen heldt ei rekkje konsertar innanfor mange sjangrar og scener.

Dei brenn for å få akkordeonet ut til folk flest, så vel som til dei som interesserar seg for instrumentet frå før. Duoen har ein brei musikalsk bakgrunn, og er utdanna ved Noregs Musikkhøgskule, Hochschule für Musik Freiburg og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Til Trøen Kammermusikk kjem dei med eit breit og fint repertoar; klassisk, tradisjonell trekkspelmusikk, nyskrive musikk, tango, og repertoar frå suita “Nordsjøhistorier" som konsertvert Ronny Kjøsen i samarbeid med forfattaren Øystein Hauge har komponert til dei.

Link til billettsalg her

Powered by Labrador CMS