Korsangere på fellesøving i Kristiansund.
Korsangere på fellesøving i Kristiansund.

No e sola komma! - Minnekonserter for Hans Hyldbakks 125-årsjubileum

Publisert Sist oppdatert

Forberedelsene til vårens Hans Hyldbakks 125-årsjubileumskonserter er godt i gang. 8.oktober i fjor høst hadde vi første samling for koristene som skal være med på konsertene, sier primus motor for arrangementene dirigent Elin Person og leder for koret Tordenskjold Songlag Per Ivar Østbø. Og søndag 12. februar hadde vi nok en givende korsamling i Kristiansund. Prosjektet, som ledes av Tordenskjold Songlag, kan skryte av å ha engasjert rekordmange korsangere fra hele Nordmøre, slik at vi til sammen nå er cirka 100 sangere i koret. Et barnekor vil også være representert.

Elin Persson er musikalsk leder for felleskoret.
Elin Persson er musikalsk leder for felleskoret.

Hans Hyldbakk ble født 8. mai 1898. Det er i 2023 altså 125 år siden.

Det er planlagt å holde konserter i Surnadal, Straumsnes i Tingvoll og i Kristiansund.

Konsertene vil bestå av et bredt utvalg av Hyldbakk sine tekster, der enkelte sanger er tonesett og arrangert av Henning Sommero. Vi kan nevne til dels nye arrangement på «Sol borti Hjelmen» og «Flyttfugl».

Men også andre komponister er godt representert. Blant annet har vi vært så heldig å ha fått laget en helt ny komposisjon av unge fremadstormende Eva Holm Foosnæs, som har satt tone til diktet «Hårkallen». Denne vil bli urfremført på premieren i Surnadal Kulturhus 28. april i år, sier Elin Persson. Ellers kan vi nevne nytt arrangement på Karstein Mauset sin tonesetting av «Trollheimen» som er arrangert av Ronny Kjøsen.

De to andre konsertene vil være 29.-30. april.

Ellers kan vi nevne at solister på konsertene vil være Sigrid Vetleseter Bøe og Nils Goldberg Mulvik.

Begge kjente og kjære sangere fra Nordmøre, nærmere bestemt Bøfjord og Ålvundeid. Det vil også bli et band på 2-3 musikere.

Svein Sæter fra Stangvik er engasjert som konferansier. Han har blant annet utgitt boka «Vårsøglandet», hvor han har redigert Hans Hyldbakk sine dikt og tekster.

Powered by Labrador CMS