ANNONSE:

Gørild Bruaset, Tanja Silseth Vean og Inga Dalsegg.

Sommerutstilling

Nå nærmer det seg Kulturvøkku og Sommerutstilling! I år har jeg invitert kunstneren Tanja Silseth Vean hit til Dalalåven Atelier under Kulturvøkku. Tanja er født og oppvokst i Sunndal, men med familiære røtter i Trøndelag føler hun seg like mye som “trønderkunstner” som “nordmørskunstner”.

Musikk, lyrikk og natur har alltid hatt en spesiell plass i bildene hennes, både som inspirasjon og utgangspunkt, men det er de firbeinte og de med vinger som har fått størst plass i kunsten hennes i de siste 10 årene.Inspirasjonen hennes er mer som samtaler mellom besjeling av dyrene eller faktisk – av mennesket. Samtalene mellom dyr og mennesker, natur og by, har alltid fascinert Vean. Kvinneskikkelser, ofte i samtale med dyrene, har også vært et gjentagende hovedtema. Sensualitet, seksualitet og alt rundt det feminine har en stor plass i det som skapes i samholdet mellom kvinner og venninneformer.

Tanja sier “Det er interessant å se hvordan balansen mellom klokskap ofte havner i dyrenes favør”.

Oljemaling, akryl, akvarell, pasteller og blyant. Alt er like interessant og gjerne blandet, så lenge de samsnakker godt. Tanja Vean leker med materialer og uttrykksformer og bruker blandingsteknikker for å finne det riktige uttrykket.

Tanja og jeg har kjent hverandre i en liten evighet, men dette blir vår første felles kunstutstilling. Vi kan garantere stor variasjon innen både teknikk og tema. Apropos tema så har jeg selv laget linosnitt de siste ukene – for første gang på over 20 år. Siden jeg nylig fikk en kommentar om mangelen på svarte katter i kunsten min tok jeg det til meg og jobber nå hardt med å rette på akkurat det! Linosnittene er laget i veldig begrensede opplag, henholdsvis 8 og 10 unike eksemplarer der ingen er like.

Årets sommerutstilling inneholder både grafikk, tegninger og maleri i alle slags teknikker, humor, glimt i øyet, dyr, sterke følelser og sarte øyeblikk. Tanja og jeg gleder oss til å rulle ut den røde løperen og invitere deg til vår sommerutstilling!

VELKOMMEN!

Åpning lørdag 2. juli kl 13.
Åpent hver dag kl 11-17, med unntak av lørdag 9. juli da det blir 10-16 grunnet Torgdag.

Powered by Labrador CMS