Romundstad tretopp panorama

Romundstad tretopp panorama ligger fint til på en fururabb!

Bli med til Romundstad tretopp panorama!

I rolige omgivelser i Romundstadbygda kan man finne sjelefred på Romundstad tretopp panorama!

Publisert

I fjor høst gikk Jon Ola Romundstad i marka i forbindelse med jakt og fant den perfekte plassen for ei tretopphytte på eiendommen sin. Med panorama-utsikt måtte dette være den ideelle plassen, mente turfølget. I oktober 2022 begynte Jon Ola å rydde litt skog i rundt for å få forberede tomta, og planleggingen var dermed i gang.

Romundstad tretopp panorama sin spede begynnelse!
Jon Ola nyter utsikten fra den valgte plassen!

Fasiliteter

Med skogsbilvei et langt stykke og ca. 600 meter å gå langs en merket sti kommer man seg til den prektige furu-rabben med en stor veranda oppå. Oppå der igjen skal hytta på ca. 20 kvm stå. Med bad, kjøkken, stue og hems vil det være mulighet for 4 sengeplasser inne, men store muligheter for oppheng av hengekøyer ute.

En skisse over størrelse og rom-inndeling av hytta.

Materialer fra egen skog

Jon Ola har hogd, skåret og snekkert selv. Hjemme på Negard Romundstad har han eget sagbruk. Materialet er beiset med MøreTyri. Stokkene som holder alt på plass er 8 meter lange. Jon Ola har plan om å lage QR-kode på stokkene med posisjon fra hvor treet har stått.

Hjemmesnekret mobilt redskapshus.
Hjemmesnekret komponent slik at treet og stokkene kan bevege seg naturlig i forhold til vær og vind.

Kort vei til mange aktiviteter

Fra Romundstad tretopp panorama kan man se deler av Trollheimen, mye av Nordsida av Rindaln og bakover mot Stokkfjellet og Resfjellet. Ca. 150 meter fra tretopp-hytta ligger skiløypa som går til Stokkvatnet og ned til Tjønna på vinterstid, ideelt for en "stikk-ut" tur. Heller ikke langt unna ligger trimboks som kan nåes sommer som vinter og med muligheter for å gå på Tifjellet "bakveien" også. Fisking, lyden av fossen til Askjelsåa er det stor mulighet for å få et avbrekk fra hverdagen.

Utsikt mot Trollheimen.
Flott utsikt mot Skåkleiva.

Planen videre

Under hytta blir det god plass for hengekøyer.

Jon Ola forteller at han venter på snøen slik at han kan frakte materialer opp med snøskuter. Videre plan er å fortsette å bygge videre i løpet av vinteren og han har mål om at bygget stå ferdig til påska 2024. Det vil da bli muligheter for å leie i løpet av 2024, mest sannsynlig via AirBnB.

Skryt til saksbehandler og formannskap

Jon Ola ønsker å skryte av saksbehandler og formannskap som var utelukkende positive til prosjektet. Samt banken som ville være med å støtte dette unike prosjektet i Rindal. Han sier også at han setter stor pris på hjelp familie og venner som stiller opp og hjelper til med prosjektet!

Powered by Labrador CMS