Hanne Dønnem har comeback på Surnadal sitt damelag. Her sammen med lagvenninnene Jorunn Merete Kvande, Kristi Fugelsøy og Guro Sletnes etter lørdagens kamp mot NTNUI 5.

Siste ukas damehåndballkamper

Surnadal sitt damelag hadde tre kamper forrige uke. Det startet med bortekamp i Frøyahallen torsdag, og hjemmekamp mot tabelltreer på lørdag og topplaget på søndag.

Publisert

Frøya/Hitra - Surnadal

Elleve spillere reiste til Frøyahallen og møtte Frøya/Hitra på torsdag. Kine Bjørseth, Emma Therese Hyldbakk, Hedda Forslund, Hildegunn Henden Dalsegg, Oddrun Husby, Jorunn Merete Kvande, Iselin Henden Dalsegg, Kristin Hilstad Garte, Kristi Fugelsøy, Eline Østbø og Hanne Dønnem gav hjemmelaget motstand.

Hildegunn satte inn kampens første mål etter nesten tre minutter og Kristin fikk inn et vél halvminuttet etterpå. Ved litt over halvspilt førsteomgang, var stillingen 6-3. Resten av omgangen ble det mye mål bakover, mens Hanne Dønnem satte inn surnadals tre neste mål. Til pause stod det 11-6.

Men jentene gav seg ikke. Åtte minutter uti andreomgangen var stillingen 13-7. Før det var gått 17 minutter av omgangen hadde surnadalingene fått syv mål uten å sluppet inn ett. Dermed ledet de med stillingen 13-14.

Og derfra holdt lagene følge med uavgjort og ett måls ledelse. Dessverre stod det 19-18 på tavla da dommerne blåste av kampen.

Dermed ble det null poeng. Men selv om kampen ikke gav seier, hadde de klart vunnet andreomgangen med hele fire mål. De slapp inn bare åtte mål, mens de fikk inn tolv.

Det skal de ha, de gir seg ikke spillerne på damelaget for Surnadal. Og det skal sies at de er gode på "Fair play". Hjemmelaget fikk to advarsler og fem to-minuttere i løpet av kampen, mens Surnadal fikk kun en av hver.

Surnadal - NTNUI 5

Lørdag var det et ungt damelag som tok imot NTNUI 5 i Surnadal idrettshall. Emilie Holsbøvåg, Emma Therese Hyldbakk, Hanne Moen Fiske, Synne Kvendset Fiske, Hedda Forslund, Edel Therese Karlsen, Jorunn Merete Kvande, Kristin Hilstad Garte, Guro Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Kristi Fugelsøy, Eline Østbø og Hanne Dønnem stilte for hjemmelaget.

Håndballspillere.
Presentasjon av hjemmelaget før kampstart.

Det var kamp fra første stund. Gjestene scoret første målet, og Hanne M. F. utlignet da hun satte inn Surnadal sitt første mål og stillingen ble 1-1. Bortelaget scoret igjen, men Hanne Dønnem kjempet seg igjennom og utlignet til 2-2. Sånn holdt de på til nesten tolv minutter var gått av første omgang. Da kom Surnadal i ledelsen med 6-5.

Da rykket gjestene ifra, og  fikk inn fem mål før hjemmelaget fikk ballen i motstandernes mål igjen. Og fem til før neste mål surnadalingene fikk. Og så fikk de ett til før keeper sentret langpasning til Synne som sentret videre til Emma Therese som fikk inn Surnadal sitt niende mål rett før pause. Stillingen ble da 9-16 til bortelaget.

Håndballspillere og en dommer.
Emma Therese fikk inn Surnadal sitt niende mål rett før pause.

Andreomgang ble tøff. I det ellevte minuttet kom omgangens tiene mål hvor ni av de var motspillerne sine. Stillingen var da blitt 10-25. Men derfra og ut kampen ble det bedre.

Eline fikk sju-meter og to-minutter på motspiller, og Ingrid satte ballen sikkert i mål til stillingen 13-26.

Synne lynkjapp på rush.
Eline i fint svev før hun setter ballen sikkert i mål.

Eline satte Surnadal sin siste scoring. Det ble da 17-33 til gjestene, noe som tilsier at de siste 18 minuttene spilte de så og si jevnt da hjemmelaget fikk inn syv mål og bortelaget åtte.

Også denne kampen var de gode på "Fair play", og fikk ett to-minutt mot motstandernes fire.

Hanne Dønnem hadde comeback for Surnadal på kampen torsdag. Hanne studerer i Trondheim, og skal fortsette med det. Men hun vil samtidig spille håndball for Surnadal.

"De e kjøle gøytt å kåm att", smiler tyveåringen etter lørdagens kamp.

Og med sine 20 år, var hun faktisk den fjerde eldste på hjemmelaget lørdag.

Nederst i saken kan du se flere bilder fra kampen mot NTNUI 5.

Surnadal - Klæbu 2

Surnadal hadde et ungt lag søndag også. Kun fire spillere er fødd etter 2005. Hjemmelaget stilte med Emilie Holsbøvåg, Emma Therese Hyldbakk, Hanne Moen Fiske, Synne Kvendset Fiske, Hedda Forslund, Edel Therese Karlsen, Oddrun Husby, Jorunn Merete Kvande, Kristin Hilstad Garte, Live Aakvik, Guro Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Kristi Fugelsøy og Eline Østbø.

Første kvarteret var jevnt. 4-4 i det tiende minuttet, og straks over 15 minutter scoret Eline hjemmelagets femte mål mens bortelaget hadde fått sju. Etter vél 17 minutter fikk Ingrid ballen i nettet, og det stod 6-9.

Et stort fem-minutt senere hadde gjestene fått inn seks mål, og ledet nå med ni mål, 6-15.

Resten av omgangen gikk bra og pauseresultatet ble 8-18.

Andreomgangen var så og si jevnspilt hvor ingen av lagene scoret mer enn to mål uten at det andre laget fikk mål.

Jentene var blide og i godt humør. Siste halvminuttet hadde Surnadal to utviste og spilte fire mot seks spillere. Alikevel dundret Synne inn mål for hjemmelaget helt på tampen av kampen til jubel fra både spillere og publikum.

Ved fullspilt kamp var resultatet 21-32. Andreomgang ble det dermed imponerende 13 mål til Surnadal mot topplagets 14.

Presentasjon av spillerne før kampstart.
Godt forsvar og keeperspill.
Action på håndballbanen.
Hanne M. F. spilte som vanlig godt på linjen med fint forsvarsspill, hjalp til med å få luker til medspillerne sine, og scoret flere mål selv.
Bra keeperspill og godt forsvar på surnadalslaget mot et av topplagene lørdag.
Harde tak på de unge spillerne. Her er det Hedda (17) som kjemper på seksmeteren.
Hanne M. F. er god til å plassere seg på linjen.