"Comeback" for Rindalsfelten

Ett av grovfelt-lagene i sola ved Kirkholt på første hold under Rindalsfelten 2024

Skyting er gauast i sol og vindstille

Romundstadbygda viste seg fra sin beste side da Rindalsfelten ble arrangert for første gang siden 2019.

Publisert Sist oppdatert

Med februarsol og vindstille var det svært gode skyteforhold under søndagens Rindalsfelt. Det var nok litt være for arrangørenes egne skyttere, som gjorde fra seg sin skyting på lørdag, for å kunne stille som komite på søndag. På lørdag var det ganske vindfult.

Finfeltløypa, standplass 1 ved Granheim. Hele dette laget var fra Rennebu.

Finfelt

Finfeltløypa var satt opp på ekra til Odd Erik Heggem like ved Granheim. Finfelt er for ungdom til og med 17 år og voksne over 65 år som skyter finfelt. De skyter 5 hold på 100 meter, med 6 skudd på hvert hold. De skyter liggende, bortsett fra junior som har to knestående hold.

ung gutt ligger på magen og sikter med trehvit børse med rødt løp.
Olav Nergård Gjeldnes - Surnadal Skytterlag
Nærbilde av ung gutt som sikter med trehvit børse. Har svart og rød caps med ekstra flapp mot sola og hørselvern. Blå hanske på venstrahanda som holder børsa og uten hansker på høyrehånda som lader.
Tor Asbjørn Karlsen - Surnadal Skytterlag
ung jente ligger på magen og sikter med børse, hun har pannebånd og gult hørselsvern. Kan så vidt skimte to skyttere til ved siden av som også ligger på magen.
Norun Bergheim - Surnadal Skytterlag
Ung gutt med pannebånd med skjerm og flapps for å skjerme mot sola ligger på magen og lader børsa som har flere reklameklistremerker på seg. Ladehånda er hanskeløs, mens venstrehånda som holder børsa har en svart/hvit hanste på seg.
Christian Moen Hårstad - Surnadal Skytterlag

Grovfelt

For å komme til grovfeltøypa måtte du kjøre litt lenger oppover Romundstadbygda, der holdene lå ved fjøset til Lars Kirkholt og inntil 700 meter oppover dalen.

Grovfelt er klassene for voksne fra 18-64 år. De skyter tilsammen 7 hold med 6 skudd på hvert hold. På Rindalsfelten var avstandene fra korteste hold på 156 meter til lengste hold på 477 meter. De varierer mellom liggende og kne annen hvert hold.

Fra grovfelt ved Kirkholt. I bildet ned til venstre kan du se 3 forskjellige skyteskiver, på 262, 205 og 300 meters hold.
Stein Olsvik og Bård Halgunset fra Rindal Skytterlag.
Hanne Waag fra Surnadal Skytterlag rydder opp brukte skudd.
Fra hold 6, skyteskivene på andre sida av dalen.
Fra hold 7 som hadde den lengste avstanden på 477 meter, skyteskivene kan skimtes på andre sida av dalen, mellom skytterne.

Det deltok i alt 82 skyttere på Rindalsfelten. Men dette hadde vært umulig å arrangere uten de 40-50 frivillige i arrangements-komiteen.  Det fleste Trollheimsporten pratet med var tidligere aktive skyttere som stilte opp for å kunne gjennomføre arrangementet.  Arrangementet er et samarbeid mellom Rindal skytterlag, Lomundal skytterlag og Øvre Surnadal Skytterlag.

I sektretariatet på Granheim grendahus har Eirik Mogset full kontroll på deltagere, Vippsbetaling i tillegg til at han legger ut resultater fortløpende på storskjerm.
Ved Kirkholt sjekker Arnfinn Bærdal og Lars Helgetun at magasinet er tomt etter skyting på hold 3.
Bernt Ole Moen videreformidler resultatene på hold 6 og 7.
Ved Heggemsekra veileder Ingebrigt Høgholt før og etter skyting. Her venter han på at anvisere skal komme fram til skyteskivene og melde resultat på walkie talkie som han kan formidle videre til skytterne.
1 av 3 resultatlister
1 av 3 resultatlister
1 av 3 resultatlister

.

Tore Mogset, her framfor Granheim grendahus, hadde overoppsyn og var over alt - før, under og etter Rindalsfelten. Han hadde også ansvar for å sette opp og ta ned skyteskivene spredd opp over Romundstadbygda.
Det er også komite ved skyteskivene på hold 6 og 7 som ligger 449 og 477 meter fra standplass hvor fotografen står, men Trollheimsportens utsendte medarbeider har problemer med å navngi disse. For ordens skyld: Skyteskivene står i bakkant på hver side av ekra på andre sida av dalen men fotografen står på standplass.
Powered by Labrador CMS