"Den nye ilden"

Disse fire fra Surnadal har fått tildelt talentstipend fra Gjensidige: Olav Fugelsøy, Erik Kårvatn, Gunn Mari Våbenø og Eirik Vang Aas.
Disse fire fra Surnadal har fått tildelt talentstipend fra Gjensidige: Olav Fugelsøy, Erik Kårvatn, Gunn Mari Våbenø og Eirik Vang Aas.

Unge talenter fikk stipend fra Gjensidige

Publisert Sist oppdatert

Rundt nyttår oppfordret Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll unge talenter i deres område til å søke på talentstipendet "Den nye ilden". Nå har de valgt ut seks søkere som får et stipend på 10.000 kroner hver.

"Den nye ilden" er et lokalt talentstipend for unge ildsjeler i alderen 16-26 år, som brenner for sin framtid, som er lysende talenter innen kunst, kultur, dans, musikk eller idrett, som har en grûnderide de vil utvikle, eller som har et enestående prosjekt de ønsker å gjennomføre. Stipendet skal hjelpe dem på veien mot å realisere sine drømmer.

Vi tror på talenter som vil utvikle sitt talent, vi tror på talenter som legger planer for seg selv, og vi tror på talenter som vil noe, skriver Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll på sin hjemmeside.

Fire vinnere fra Surnadal

Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll sitt markedsområde inkluderer Surnadal, Heim, Tingvoll (inkludert Sørland), gamle Snillfjord kommune, Tustna og Ålvundfjord. Søkerne til stipendet må derfor tilhøre dette området.

"Den nye ilden" - årets vinnere

NavnKommuneTalent
Martin FrøsethTingvollBordtennis
Olav FugelsøySurnadalLangrenn
Gunn Mari VåbenøSurnadalDans
Erik KårvatnSurnadalRandonee og fjelløp
Eirik Vang AasSurnadalSykkel
Håkon Moe BergHeimFriidrett

Det betyr mye

Vi har kommet i kontakt med tre av vinnerne fra Surnadal.

Eirik Vang Aas bor for tiden i Frankrike, og da kommer stipendet godt med.

– Jeg er veldig glad for å motta det stipendet, det betyr mye for meg at de ønsker å støtte min sykkelsatsing, sier han.

Olav Fuglesøy sier at det er stas å bli valgt ut. Han vil bruke stipendet til treningsavgifter.

Gunn Mari Våbenø sier at dette vil være med å bidra til at hun får fortsette å videreutvikle talentet sitt og satse på dans.

– Det betyr veldig mye for meg å få en slik støtte, og at de har troa på det jeg driver med, sier hun.

Powered by Labrador CMS