Fiskekonkurranse på Nordvik

I regi av SJFF ble det arrangert fiskekonkurranse på Nordvik torsdag kveld. Dessverre var ikke værgudene på lag med arrangøren da regnet høljet ned da båtene la ut på sjøen kl. 19.00. Totalt var det 7 båter som deltok med 15 deltakere om bord.

Publisert

I gamle dager, for ca 70 - 80 år siden, var det fiskevær i elvene når det regnet godt, og karene var snare til å grave mark og komme seg ned til elva når den vaks opp av regnet. Da var fisken bitevillig, og langs Søya-elva stod det ofte på 10-tall med fiskere etter hverandre i Langøystrømmen. Og da var det mye svel og ørrett som vart tatt på land.

Dette er vel ikke det samme forholdet på sjøen, og som oftest er det flo og fjære som avgjør når fisken er bitevillig. I løpet av sommeren har det vært brukbart storseifiske i dette området, og det ble da en del fisk på deltakerne, selv om det ikke ble de store fangstene.

Premieringen bestod av største fisken, minste fisken, og største vekt totalt i båten. I førstnevnte klasse gikk seieren til Viljar Røe, barnebarn til arrangør Ola Røe, og i klassen minste fisken gikk seieren til Arian Nyheim. Samme person var også med og delte seieren for største vekt totalt med Sigurd Berg Kvennset i samme båt. Skipper på denne båten var Trond Svinvik.

Da båtene kom i land hadde regnværet løyet litt, og under premieringen vart det premie til klassevinnerne, samt til alle som deltok. Til slutt vart det servert grillmat til små og store som besto av fiskeburger og grillpølse, noe som smakte godt.

Powered by Labrador CMS