Rindal Røde Kors

Vigdis Opøien og Richard Halgunset i Rindal Røde Kors takker Einar Hjulstad Asphaug hos RBL AS for handelen.

Ny snøscooter klar til påske

Tidligere denne uka hentet Rindal Røde Kors sin nye snøscooter hos RBL AS. Røde Kors er klare for påskeberedskap, og da må utstyret være i orden.

Publisert

Vigdis Opøien og Richard Halguset i Rindal Røde Kors forteller at de bytta inn en eldre snøscooter da de kjøpte denne, og de fikk gode rabatter hos RBL. Scooteren er modifisert, blant annet med et spesielt sete og vindskjerm, gps, og ekstralys framme og bak. 

Handler lokalt

Rindal Røde Kors er opptatt av å bruke lokale leverandører når de kjøper inn utstyr, og de er veldig fornøyd med samarbeidet med RBL og andre lokale leverandører. De får gode priser, og de får raskt hjelp  hvis noe må repareres, forteller de.

Røde Kors er avhengig av godt utstyr på søk og redningsoppdrag, og påska er den viktigste tida på året for Røde Kors sin beredskap. Klubben har to snøscootere, som brukes både til beredskap og varetransport, og den ene scooteren står fast i Folldalen på vinters tid. De kjører veldig mange mil i løpet av en vinter, og er avhengige av gode kjøretøy. 

Frakteavtale med TT

Rindal Røde Kors har en avtale med Trondhjems turistforening (TT) om all frakt av varer inn til Trollheimshytta, og hvert år bruker de ei helg på å merke løypene i trekanten i Trollheimen for skigåere. 

Transporten for TT er klubbens viktigste inntektskilde, sammen med inntekter av panteflasker som folk donerer rundt om i hele bygda. 

Trenger flere medlemmer - ikke minst til beredskap

Opøien og Halgunset forteller at Rindal Røde Kors har 12 - 14 medlemmer som stiller opp på påskeberedskapen hvert år, og enda flere på alarmlista. De har tre personer på vakt hele døgnet gjennom hele påska. De bruker faktisk til sammen nesten 900 timer på beredskapen i påska, helt uten betaling.

Det er slett ingen selvfølge å få fylt opp alle disse beredskapsvaktene i en liten kommune som Rindal, med knapt 2000 innbyggere. Det sier seg selv at hver enkelt legger ned utallige frivillige timer hvert år. 

Rindal Røde Kors ønsker seg alltid flere medlemmer, ikke minst folk som kan stille opp på beredskapsvakt og alarmliste etter hvert. Klubben vil snart gå i gang med en ny vervekampanje og opplæring. Men alle som tenker at dette kan høres interessant ut må gjerne ta kontakt med Rindal Røde Kors så fort som mulig, så får de mer informasjon.

Gi panten til Røde Kors- en utrolig viktig støtte!

Rindal Røde Kors har benholdere for panteflasker stående sammen med konteinerne for hytterenovasjon rundt om i bygda. Dette gir klubben kjærkomne og viktige inntekter, faktisk langt over 100.000 kroner i året. Disse pengene er klubben avhengig av for å dekke alle driftsutgifter, og for å holde kjøretøy og utstyr oppdatert og i orden. De har også et klubbhus som skal vedlikeholdes.

Vi sender en stor takk til alle som donerer tomflasker til Røde Kors, og vi håper at enda flere vil støtte klubben, enten ved å gi panteflasker, eller andre bidrag, eller bli medlem og stille opp som frivillig.

Fargen på den nye snøscooteren er riktignok ikke det man først og fremst forbinder med Røde Kors, men Rindal Røde Kors bruker ikke penger på omlakkering. Det er ikke nødvendig.
Røde Kors-huset i Rindal, med en bil og en snøscooterhenger utenfor.
Rindal Røde Kors er i påskeberedskap, klar for å rykke ut, fra lørdag før palmesøndag.
Powered by Labrador CMS