Spennende og sjanserikt oppgjør i Norsk Tipping-ligaen da Surnadals A-lag møtte Mosjøen lørdag.

To fotballag oppstilt på banen for presentasjon før kamp.
Lagoppstilling Surnadal og Mosjøen.
Bilde av lagoppstiling til en kamp.
Lagoppstilling mot Mosjøen.

Kampen startet med surnadalspress og flere bra angrep i de første del av kampen.  Surnadal spiller bra fotball, produserer sjanse etter sjanse, og blir belønnet med et fint mål etter en suser av et langskudd i høyre hjørne av Erik Kvendset Andersen. Fin redning av Torstein Snekvik etter 25 minutter, med påfølgende corner, som ikke førte til noe dramatikk. I denne perioden er Frikk Hauglann Talgø god.

Surnadal fortsetter å spille fin fotball, og etter 38 minutter scorer Surnadal igjen etter et fint gjennomspill, og denne gang er det Vegard Gjul som scorer for Surnadal.  Surnadal storspiller nå og tvinger frem en straffe etter 42 minutter. I denne bataljen får Mosjøens Eirik Søfting Høgseth gult kort. Straffen skal Sander Smevoll ta. Dessverre brenner Sander straffen til høyre for målet. Kampen ebber ut med 2-0 til Surnadal ved pause.

Publikum på en fotballkamp.
Mye folk på Syltøran denne kvelden.

Andre omgang sparkes i gang og i det 50. minutt får vi et godt skudd av Frikk Hauglann Talgø. Surnadal skaper flere store sjanser i det første kvarteret. Etter det ble det litt stillestående fotball, Surnadal er ikke like friske som i første omgang. Så får vi en fin sjanse av Mosjøen i det 78. minutt. Mosjøen trykker mer og mer på nå.

En fotballkamp

Surnadal kontrer og skaper en kjempesjanse i det 82. minutt. Nå bølger spillet frem og tilbake, og etter en hodeduell ligger to mann på gressmatten .
Mosjøens spiller nummer to, Julian Avdem Berling, fikk seg en skikkelig smell, mens Anders Dalsegg Sæter berget bedre, men også han fikk seg en skikkelig skalle og måtte bandasjeres. Kampen settes i gang igjen og nå fikk Torstein Snekvik mye å gjøre. Mosjøen setter inn en god sluttspurt nå. Torstein redder fint et lurt skudd, men måtte like etterpå se en ball bak seg i nota, og det står 2-1 til Surnadal. Surnadal rir stormen av og tar med seg tre velfortjente poeng.

En keeper på en fotballbane.
Torstein Snekvik måtte se ett mål i buret i kveld.

Situasjon etter 9 spilte kamper

Tre viktige poeng til Surnadal altså på en kveld med ca. 400 tilskuere, og da får man tabellen nedenfor. God dommer var Per Iver Skrøvset (Bøfjord IL), og han hadde med seg assistentdommerne Adrian Bratli (Elnesvågen og Omegn IL) og Fredrik Røstberg (Rival SK)