Suksessfull Søyacup

Publisert

Lørdag arrangerte fotballgruppa i IL Søya sin årlige cup. Været holdt mål og bakelshjertene gikk unna for de mellom 1500-2000 besøkende. Med hele 400 fotballspillere fra 6-12 år fordelt på 64 lag ble det spilt intet mindre enn 97 kamper på Søya-banen.

God stemning

Fotballspillere, foreldre, tanter, onkler, søskenbarn, besteforeldre og mere til koste seg under årets Søya-cup lørdag. Det var lag fra både Straumsneset, Valsøyfjord/Halsa, Aure, Kvass/Ulvungen, Rindal, Sunndal, Surnadal, Søya, Tingvoll, Bøfjord/Bæverfjord og Øvre Surnadal.

Trollheimsporten fikk noen kjappe minutter med lederen i fotballgruppa i IL Søya før han måtte springe for å dømme kamp. I tillegg til alt annet var Leif Magne Andersen en av de 31 dommerne på cupen.

Han forteller at arrangørene er kjempefornøyde.
- Publikum er glade og det er god stemning. Og kiosken går så det suser; bakelsa flyg unna hele tiden, og det er perfekt cup-vér.

Han kikker bort på Magne Hansen som sitter ved siden av seg og smiler:
- Magne er speaker og æresmedlem.

Andersen roser speakeren og alle andre i komitéen.
- Det er ikke noe problemer med å få med folk.

I går kveld fikk han beskjed fra en som måtte melde frafall. Han tok én telefon og så var alt i boks igjen.
- Folk er så positive til å arrangere.

Her står Leif Magne Andersen og Magne Hansen sammen med leder i hovedstyret i IL Søya Lars Inge Kvande.
Isak Flyum (6 år) brøt hånden sin for to uker siden, men det hindret han ikke i å stille opp på cupen lørdag. Han spiller for Surnadal, og det er første året han er med på Søya-cup. Første kamp spilte de mot Søya hvor han møtte en som går i samme klasse på skolen. Her før de to siste kampene.
Frida Grøset Mykkelgård (snart 3 år) hviler seg hos pappa Tor Bendik Mykkelgård mens storebror Georg spiller mot Surnadal.
Rindal og Surnadal spiller mot hverandre

Fire ganger verdensmestere

Brynjar og Erlend Fagerli kommer fra Svorkmo, og bor nå i Trondheim. De utgjør duoen Fagerli Brothers. De har holdt på med Freestyle Fotball i 13 år.

Brynjar har to andreplasser og to tredjeplasser i VM, mens Erlend er mestvinnende utøver innen Freestyle Fotball gjennom tidene og står dermed i Guinness rekordbok.

I parkonkurranse er duoen fire ganger verdensmestere.

Brødrene Brynjar og Erling Fagerli

Overskuddet fra fotballgruppens quiz på Bondehuset i vår og sponsing av Takstmann Øyås gjorde det mulig å få leid inn Fagerli Brothers for å holde show under cupen.

De viste mange gode triks på scenen, både hver for seg og partriksing. Det var ingen tvil om at de hadde full kontroll, som det stod på skjorten deres. Det var triksing selv under knyting av sko.

Triksing med ball

-Det er artig å være her og det er god stemning og skikkelig bra publikum, sier brødrene under lørdagens Søya-cup.

Kamp mellom Valsøyfjord/Halsa og Surnadal
Kasper Rudolfsen Megård (6 år) spiller for Halsa/Valsøyfjord. Laget hans har spilt tre kamper hvor alle tre lagene kommer fra Surnadal. Etterpå skal de spille mot Søya. Lillebror Konrad (3 år) ser på fra sidelinjen.
Sunndal mot Søya
Rindal og Øvre Surnadal møtes

Blid gjeng i sekreteriatet

Sekreteriatet synes det er fint at fotballgruppen i IL Søya får arrangert cupen, og de setter stor pris på hovedsponsorer og sponsorer.
- Det er artig å se at barna har det så artig.

De forteller at alle i bygda er i aksjon.
- Foreldrene er med å arrangere og selger i kiosken mens besteforeldrene passer barna og handler i kiosken, ler de.

- Men det er ikke farlig å bli med å jobbe når alt er gjort på forhånd, legger Anne Polden til, og roser de som har ordnet alt forarbeidet med papirer og alt annet. De roser også Magne Hansens innsats.

- Magne har vært med en årrekke og har vært fast speaker; en kjent Søya-stemme i alle år, vinter som sommer. Han holder kontroll på kamper, tidspunkt, mål og dommere.

Theodor Væge Glærum, Jens Nervik, Anne Saltrø Polden og Nina Vikan i sekreteriatet.

Det er den samme blide gjengen som sitter i sekretæriatet hele dagen. De holder styr på masse papirer og passer på at alle får pokalene sine.

Pokalene

Alle får premie. I tillegg til pokalene er det to Fair Play-priser som er sponset av Alti. Alle lag er Fair Play-spillende, men de to lagene som utmerket seg mest og vant hver sin pris var Aure jenter 8 og Surnadal gutter 9.

Arrangørene takker alle lag som kom og håper alle har hatt en bra dag.

Brødrene Anders Dalsegg Bruset (10 år) og Emil Bruset Dalsegg (7 år) spiller for Surnadal. De spilte tre kamper hver, og syntes det var artig på cup på Søya-banen. Nå gleder de seg til Rindals-cup neste helg.
Powered by Labrador CMS