Hederlig lokal deltagelse på Humorfestivalen i Heim:

Prostata blues. Jonse Sættem

Humoristisk i Heim

Flere lokale helter var representert på Humorfestivalen i Heim i helga. Av 60 revynummer presentert i løpet av helga var fire fra Surnadal kommune. Ett av dem gikk sågar helt til finalen.

Publisert Sist oppdatert

Humorfestivalen i Heim (tidligere Humorfestivalen i Hemne) avvikles hvert andre år. I år var det 20. årsjubileum med den 11. festivalen siden starten i 2002. Festivalen er en av distriktsfestivalene som avvikles over hele landet, der vinnerne får bli med på landsfestivalen på Høylandet, som blir avhold året etter.

Publikum fyres opp før forestillingen. Her skal det være stemning fra starten

Festivalen for Midt-Norge ble altså avhold på Kyrksæterøra i helga. Faktisk ble det både for Midt-Norge og Nord-Norge, så Malangsrevyen fra Troms fikk anledning til å være med i Heim, og viste at det bugner av talent i nord også. Ett av numrene fra Troms fikk direktebillett til landsfestivalen på Høylandet.

Svarrabærje teaterlag var representert med til sammen tre nummer. De som var på revyen «Corona Edition- uten restriksjoner i mars ville nok kjent igjen innslagene fra Svarrabærje Gunn Elin Røen, Jannicke Valstad Stenberg, Kirsten Marie Nordvik og Ida Kaspara Hyttebakk stilte på scena fredag kveld med «Tvilsomt nabolag», mens dialogen «Gjemmekontor» med en for anledningen bukseløs Øyunn Aune (når man gjemmer seg på hjemmekontor, kan en nemlig gå bare i trusa) entret scenen på lørdagen. Det samme gjorde Ida Kaspara Hyttebakk med sangen og «Vil du hør på me», flankert av Gunn Elin Røen, June Ranes, Jannicke Valstad Stenberg, Linda Humberset og Gunnar Andrè Mo

Uten mat..osv. God stemning i Svarrabærjeleiren under middagen. Fra venstre rundt det første bordet: Jannicke Valstad Stenberg, Øyunn Aune og Ida Kaspara Hyttebakk. Bord nr to med klokka: June Ranes, Gine Sæterbø, Gunn Elin Røen, Linda Humberset, Gunnar Andrè Mo og Kirsten Marie Nordvik

Blues fra Bøfjorden til finalen

Bøfjorden Teaterlag stilte sterkt både på scenen og med bakkemannskap. Jonse Sættem imponerte som vanlig fra scenen. Klassikeren «Prostata blues» skrevet av Styrkår Brørs ble presentert til stor glede for, og applaus fra, publikum i Hemnehallen. Jonse portretterer en stakkar som kjenner seg tynget av alderen. Dårlig trykk i vassverket og diverse andre problemer gjør hverdagen problematisk.

Jonse er festivalveteran, og har vært til stede på hver festival siden starten i 2002. Han har deltatt på scenen et par-tre ganger, og lørdag var andre gang i finalen.

Fanklubb. Sollid støtteapparat fra Bøfjorden Teaterlag hadde slått seg ned i festivalcampen i påvente av finaleforestillingen
Pust i bakken. Jonse Sættem Elgunn Sættem, Øyunn Aune og Ida Kaspara Hyttebakk tar en pasiar mellom slaga

Jonse imponerte såpass at han fikk en plass i finaleforestillinga lørdag kveld. Bøfjorden Teaterlag skulle egentlig stilt med to nummer, men på grunn av sykdom, ble det Jonse som egenhendig fikk representere bygda kring fjorden denne gangen. Men har var slett ikke den eneste bøfjordingen på festival. En stor fanklubb sørget for rikelig med moralsk støtte.

Øyvind Holte tilbake på gamle trakter i Hemnehallen

På Kyrksæterøra traff vi også en annen av Surnadals revyveteraner, Øyvind Holte. Holte var sågar med på markedsføringssida i den aller første festivalen i 2002. Med seg lørdag hadde han boka Hettgjort, som skulle leveres til Høylandet.

Powered by Labrador CMS