Musikkorpset Blæstn 45 år

Musikkorpset Blæstn
Musikkorpset Blæstn

En sprek og velspillende jubilant

Publisert Sist oppdatert

Velspillende jubilant

Det var en sprek og velspillende jubilant som ønsket velkommen til jubileumskonsert i Attanåva torsdag kveld. Blæstn ble stiftet 3. november 1978 – så jubileumskonserten ble holdt «dagen før dagen». Mange av de som har spilt, og fortsatt spiller i Blæstn,  har sine røtter fra skolemusikkorps og de fleste fra Rindal Skoles Musikkorps, da under kyndig ledelse av Eirik Sjømæling.

Dirigent Olav Morten Tørset åpner kveldens jubileumskonsert
Dirigent Olav Morten Tørset åpner kveldens jubileumskonsert

Korpset tok i starten opp et lån på 60 000.- kroner. Halvparten av pengene gikk med til å kjøpe tuba. Uniformen var den velkjente busserullen som medlemmene selv sydde, og det første musikk stevnet var i 1981.

Musikalske høydepunkter

Blæstn åpnet konserten med «Tulipaner fra Amsterdam», og tok oss gjennom kvelden innom et mangfoldig repertoar av melodier som korpset har spilt. Vamps «Månemannen», «Happy» av Pharrel Williams og «Ompa til du dør» av Kaizers Orchestra for å nevne noen.

Det var flere musikalske høydepunkter. Hans Hyldbakk´s dikt "Trollheimen", med melodi skrevet av Karsten Mauset og med Olav Morten Tørset på flugelhorn var ett av de, «Brura mi» med Jan Sturla Jensvold på trekkspill et annet, og vi må ikke glemme «Skomværsvalsen» med Magne Lillegård som forsanger i reneste Erik Bye stil.

Jan Sturla Jensvold som solist på 'Brura mi'
Jan Sturla Jensvold som solist på "Brura mi"

Konserten inneholdt også en ønskekonsertdel, med blant annet slagere som «I do, I do , I do», «Ein Bisschen Frieden» og «Frøken Freken». Og ingen konsert uten en marsj, denne gangen ble det «Alt For Norge».

Magne Lillegård som forsanger på 'Skomværsvalsen'
Magne Lillegård som forsanger på "Skomværsvalsen"
Trompetist
Olav Morten Tørset på Flugelhorn

Ildsjeler

Et korps lar seg ikke drive uten ildsjeler. Gro Løfaldli trakk frem Helen Nergård Tørset og mangeårig dirigent Olav Morten Tørset som to av de. Olav Morten har dirigert korpset i snart 30 av de 45 årene.

- Korpset har øvd på en dag i uken, på torsdager, i gymsalen på det som nå er Øvre Rindal Barnehage, i 45 år. Med 38 øvelsesesdager i året blir det 1710 øvelser, eller 3420 timer med øvelse, sier Gro Løfaldli i den korte pausen i programmet.
- Under Corona perioden fikk vi tillatelse til å øve i Torshall, med 2 meters mellomrom mellom musikantene, avslutter Gro.

Av de som var tilstede i kveld er det to som har vært med uavbrutt fra starten for 45 år siden. Leif Magne Rindalsholt og Helen Nergård Tørset.

Musikere
Disse var med fra oppstarten av. Fra venstre mot høyre: Tor Ålbu, Gro Løfaldli, Helen Nergård Tørset og Leif Magne Rindalsholt.

Både Olav Morten Tørset og Gro Løfaldli takket de vel 25 tilskuerne som var møtt frem i «Attanåva». De som valgte å ta turen til Rindalshuset denne torsdagskvelden fikk med seg en svært god musikalsk opplevelse fra en meget velspillende jubilant. Vi gleder oss til 50 års jubileet !

Powered by Labrador CMS