Sommersesongen i gang på Rindal skimuseum

-Det blir museumssommer i år også

Publisert Sist oppdatert

Søndag 20.juni ble sesongåpningen på Rindal skimuseum markert. Kari Elin Bolme Løfaldli åpnet med å orientere om koronatiltakene som gjelder når man besøker museet, også i år. Tross restriksjoner kunne hun forsikre om at det ble museumssommer i år også.

Museet holder åpent hver dag i perioden 20.juni til 20.august med unntak av mandager. Da kan du besøke en av de mange utstillingene museet har å by på, eller kjøpe kaffe, brus, kake eller lignende i museumskafeen.

Kari Elin ønsket å rette en takk til familien Heggvik for deres bidrag til sommerutstillingen på museet. Gunnar Heggvik har skåret nesten 300 treskjeer av mange ulike tresorter. Emnene kommer fra hele landet, fra Lindesnes til Nordkapp. Flere av emnene er lokale, noen fra egen hage og noen fra Svinviks arboret i Todalen. Du kan lese mer om utstillingen her.

En annen utstilling som er ny for sesongen er Skiboksen. Den er produsert av Trøndelag folkemuseum Sverresborg i samarbeid med Trondhjems skiklubb. Utstillingen blir flyttet hvert år, og i sommer står den på museumstunet ved Rindal skimuseum.

Blæst´n som i følge Kari Elin "passa så gått innj på museumstune", spilte 8 nummer før de avsluttet med NM-fanfaren fra ski-NM i Rindal i 1979. Den var spilt fra det originale partituret. De spilte blant annet Ompa til du dør og Optimist, mens notene på notestativene kjempet mot østavinden.

Originalt partitur.
Originalt partitur.