ANNONSE FRÅ SURNADAL BIBLIOTEK:

Tore Renberg til Surnadal

Surnadal bibliotek inviterer, i samarbeid med Litteraturhus Møre og Romsdal, til forfattartreff med Tore Renberg tysdag 1. februar kl. 19.

Her er meldinga biblioteket har fått frå Litteraturhuset:

Tore Renberg fyller 50 år i 2022 og tar et års pause fra romanutgivelser for å konsentrere seg om skriving. Han ønsker imidlertid også å være i kontakt med leserne og sette av tid til turnéaktivitet.

Renberg vil ha med seg et nyskrevet foredrag som han ønsker å presentere for publikum i 2022 med tittelen: «Tett befolket – fortellinger fra et skrivende liv». Tore vil også lese høyt fra forfatterskapet og svare på publikums spørsmål.

Tore Renberg er en av landets mest folkekjære og kritikerroste forfattere, som også har et helt eget talent for litteraturformidling.

Han har et uvanlig stort litterært spenn og har utgitt en rekke bøker som både er kritikerfavoritter og som har blitt folkelesning; som romanene om Jarle Klepp, Du er så lys (2016), Tollak til Ingeborg (2020), og ikke minst den sjangeroverskridende Teksas-serien. Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas´ debutantpris for. Han har mottatt Bokhandlerprisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og har lesere i 18 land.

Elles vil vi føye til, for Surnadal bibliotek sin del, at «Tollak til Ingeborg» var den nest mest utlånte boka i fjor, med 33 utlån, så vidt slått av «Hekneveven» (Mytting).

Biblioteket vil denne gongen ha treffet i kinosalen på kulturhuset, men elles er alt som før: Inga påmelding på førehand, gratis inngang og ARK Surnadal vil i tillegg møte, om nokon er interesserte i å kjøpe bøker skrive av Tore Renberg.

Krav til registrering vil vere påverka av dei gjeldande smittevernkrava som gjeld da – og av same grunn må vi ta eit atterhald om at kapasiteten i kinosalen er tilstrekkeleg.

Powered by Labrador CMS