Løsning påskenøtter (4 av 6)

EliS påskenøtter 2024 - løsning fra langfredag

Publisert

Svaret på gårsdagens påskenøtt er at arenaen kalles SPA og ligger i Belgia, eller Circuit de Spa-Francorchamps som er det fulle navnet, etter byen Spa og landsbyen Francorchamps som ligger i nærheten. 

Nordmannen Dennis Hauger som kjører F2 ble nummer 4 i sprintracet på lørdag, men ble dessverre diskvalifisert i hovedløpet søndag. Hjemmefavoritten i Formel 1 vant både sprintrace og hovedrace. Det er selvfølgelig Max Verstappen. Han er mest kjent som nederlender, men har også belgisk statsborgerskap, siden han mor, Sophie Kumpen, er belgisk, hun er en tidligere gocart-fører. Faren er nederlenderen Jos Verstappen som har kjørt F1 som sin sønn.

Et sted der det finnes vann med antatt helsebringende egenskaper kan kalles et Spa.

Dagens vinner er: Gunnar Eriksen

Premien, en pakke med capser, buff, solbriller, nøkkelring og snøscooter (leketøy), kan hentes hos RBL AS.

Bilen på banen har redbull-farger og en dæsj grønt. i forgrunnen bakhodet på publikum, DHL-reklame og skog i bakgrunnen.
Rakk så vidt å ta bilde av Dennis Hauger i sin Formel2-bil i de kanskje 5 sekundene jeg fikk et glimt. Det var flere biler i samme design og sponsor, men jeg kunne se han ut fra de andre med sin grønne reklame fra en norsk bank på bakparten.

Impulstur til SPA

Kaillen og meg liker god å dra sørover i retning Alpene når vi har ferie. I fjor gjorde vi noe nytt med alpeturen vår. Vi la madrasser i bilen og kjøpte et lite telt vi kunne feste til bakluka, dermed hadde vi nesten som en slags campingbil. Vel, vi satt i ved en innsjø i Nord-Italia og lurte på hvor vi skulle da videre, da kaillen kom på at det skulle være Formel1-løp i helga. Neste morgen kjørte vi fra Italia og kom til åsene ved banen om kvelden. Den første landsbyen vi kom til var campen full, men vi fant en camp med ledig plass. Da det lysnet neste morgen, kunne vi høre bilene kjøre bare noen hundre meter unna. Billetter ble bestilt til kvalifisering på fredag og sprintløp på lørdag, søndagen var utsolgt så da fulgte vi løpene fra campen. 

For å være ærlig, det var en artig opplevelse, men synes kanskje ikke billettene var verdt den noen stive prisen. Kaillen er nok ikke enig i det, men han er mer ivrig i sporten enn meg, litt for forutsigbare resultater i F1 for min del. Og alt for mye folk, vi hadde nok ikke den beste tribunen, det var en helt ny tribune som var satt opp for første gang og vi så bare en sving. Campen derimot var en nesten like stor opplevelse, med flere scener og fullt av liv hele døgnet. 

Her er noen fotoglimt fra Spa-Francorchamp som kanskje ikke vises i tv-ruta:

Lia over banen er fullstappet av publikum.
I følge The Brussel Times var det forventet 380 000 tilskuere i løpet av de 3 dagene. Av disse regnet de med at 90 % var utlendinger og ca 50% av disse fra nabolandet Nederland.
Det er en vei bak tilskuerplassene, men også den er full av folk. Man må nesten ut i skogen for å kommer seg fram.
Selv om vi campen like ved en av inngangene, måtte gå flere kilometer og passere mye folk før vi kom fram til våre plasser.
Grønn forme1-bil på lasteplanet på servicebil med kran som kjører utenom banen.
Alonso krasjet sin Aston Marin under sprintløpet.
Grønn kostebil på banen.
Spa er kjent for skiftende vær. Her får kostebilden jubel, i håp om at banen ble raskere tørr. Vi måtte av og på med regnklær flere ganger i løpet av dagen.
5 gule busser kjører på banen.
Etter at alle løp og oppvisninger var ferdig, kom det busser og hentet banemannskapet.
Bilde av gjørmete jeans og blå plastikkposer på føttene inni sandaler.
Jeg holdt meg så vidt tørr i joggeskoa mine, men andre var mer kreativ.
En hvit Landrover i solnedgang med telt festet til bakluka på bilen.
Jeg slenger med et bilde av campen vår. Vi vi overnatta i bilen med et lite telt bak. Da kunne vi campe bare 200 meter unna banen. Jeg tror nok mange campa bare for å være med på festen, selv om de ikke hadde løpsbilletter. Utenfor gjerdene til banen var det som en musikkfestival med musikk på flere scener rundt hele banen.

.

Powered by Labrador CMS