Påskenøtter (2 av 6)

Bildekollasj med 3 bilder. To gamle av undertegnede med sjø og bebyggelse i bakgrunnen. Ett bilde av en stolpe med mange stedsnavn fra hele verden.
Bildekollasj fra en fotballtur i 1980. Det midterste bildet er tatt ved svaret på påskenøtta, mens bildet til høyre er tatt fra båten på tur til svaret på påskenøtta. Skiltbildet til venstre er tatt sommeren 2023.

EliS påskenøtter 2024 onsdag

Publisert Sist oppdatert

Her besøker jeg det som tidligere var det største fiskeværet sør for Lofoten. Jeg var med på denne turen som supporter for Surnadals herrelag fordi min far var trener. For ei innlandsjente fra Rindalen var dette en opplevelse, trolig var det min første båttur på saltvann. Det var innleid en fiskebåt som fraktet laget. Dette var våren 1980, men også i dag må du om bord i en båt for å komme deg hit fra dalføret vårt.

Det gamle fiskeværet ligger i en kommune som består av omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Som tidligere kjøpmann forbinder jeg kommunen med at kundene mener de mest smaksrike gulrøttene kommer herifra. Vindkraftverket på den største øya i kommunen var Europas største landbaserte vindkraftverk da det åpnet.

For å komme til mitt reisemål må du reise omtrent 10 km nordover fra kommunesenteret til et av de største tettstedene i kommunen.

HVA HETER TETTSTEDET?

Vi tar imot svar på e-post: konkurranse@trollheimsporten.no, senest ved midnatt. 

Trekninga blir utført på formiddagen dagen etter.

Alle som har rett svar blir med i trekninga om fine premier, som er sponsa av Trollheimsportens medlemsbedrifter.

Hvis du får noen assosiasjoner rundt noen av artiklene, og har en kommentar eller god historie å fortelle, så må du gjerne sende inn det også.

Svaret på påskenøtten, navn på vinnere og flere bilder fra båtturen kommer på Trollheimsporten i morgen.

Premie på dagens konkurranse er en speiderkopp fra Sport 1 Rindal

Powered by Labrador CMS