Løsning påskenøtter (1 av 6)

To skiløpere venter på klarsignal. To mødre og en bestemor ser på.
Spørsmålet på søndagens påskenøtt var: Hvor gammel er Rindal Kirke?

EliS påskenøtter 2024 -  løsning fra palmesøndag 

Publisert Sist oppdatert

Svaret på gårsdagens påskenøtt er at RINDAL KIRKE er 150 år. Den kirka som står i dag ble vigsla til bruk den 2. desember 1874.

Dagens vinner er : Margret Meland.

- Rindal kirke er 150 år. Mitt barndomshjem var rett ved kirka, og jeg var med på skirennet som Eli har skrevet om. - Lene Bakken

Premien, et par ullsokker (bildet), kan hentes hos Olaf Moen Intersport Surnadal.

Neste påskenøtt kommer onsdag 27. mars.

Gårdagens bildekollasj var fra et påskeskirenn i 1980 på Kjerklandet med Rindal Kirke som nærmeste nabo. Ikke langt fra der Ski-NM ble arrangert i 1979. Kanskje var vi inspirert av det arrangementet, i allefall kan jeg se at vi er tidsriktig kledd med rød overtrekksdress fra Norheim, samme som alle frivillige under NM-komite hadde.

Her står de fleste med ryggen til på en haug med snø. Det er også laget en benk i snøen med sitteunderlag.
Kø på snøhaugen for å melde sin idealtid til sekretariatet. Hjemmelaget start-/målsegl har nok ikke tålt regnet så godt, selv om det ble tapet med en bred og glorete Aspelin-Stormbull-tape.
To skiløpere venter på klarsignal. To mødre og en bestemor ser på.
Start og målgang på snøhaugen som var et produkt etter brøyting gjennom vinteren. Gunvor og Hannes klare til start. Håkon vil helst leke i snøhaugen som på vinters tid erstatter sandkassen som lekeplass.
Tidtager ligger lent over et gammelt hagebord og prøver å skjerme papiret for regn og eventuelt innsyn. Fire spente deltagere følger med.
Brit i sekretariatet noterer tider. Jon Fredrik, Lene, Gunnveig og Ola følger med. Arrangementet ble gjennomført etter prinsippet om idealtid.
Gutt i hvit høyhalsagenser og blå lue jubler med saft i rømmekopp.
Arrangementet hadde også internasjonal deltagelse, Hannes fra Sverige som besøkte slektninger i Rindal deltok. Alle deltagerne fikk hjemmelaget startnummer. Det ser ut som Intersport og Landsem Ski var sponsorer.
13 deltagere sitter på en murkant oppover brua og speider nedover.
Deltagerne venter spent på at premieutdelinga skal starte. Jeg gjetter navna på ungene er f.v: Jon Fredrik Løfald, Lene Bakken, Inge Bakken, Gunnveig Røen, trolig Nils Bakken bak en vott, Hannes (tremening til Ola og Nils), Siv Bakken, Eirik Grøseth, Gunvor Landsem, Håkon Solvik, Dag Løset, Ola Bakken og Håkon Bakken.
Bildekollasj med to bilder av tre rødkledde jenter som deler ut premie til skiløper som takker med hånddtrykk.
Høytidelig premieutdeling i turnet mellom fjøs og våningshus på "Gjera". Arrangementskomiteen, Brit Bakken, Bente Bakken og meg, Eli, deler ut premier til Siv og Inge.
De voksne sitter på en benk på låvebrua og ser på premieutdeling. De fleste har regntøy og støvler.
De voksne ble nok svært imponert over det vel gjennomførte påskeskirennet. Fra venste: Lars Bakken, Nils Bakken sr, Aud Solvik, Gunvor Bakken, Berit Bakken og Gøril Bakken med Hedvig på fanget.
Powered by Labrador CMS