Stein Ivar og Sebastian Børset i en intern sluttspurt etter 30 kilometer.

Rindølrennet 2022

54 skiløpere gjennomførte det tradisjonsrike Rindølrennet med start og målgang på Skogsletta.

Publisert Sist oppdatert

Søndag arrangerte Rindal IL det 41. Rindølrennet. Det første Rindølrennet ble arrangert i 1981 av Idrettslaget Rindøl. Den gangen mener jeg rennet starta fra Lomundsjø skole med målgang, som i dag, ved Skogsletta.

I år ble det svensk seier. Jonas Petter Engdahl, som går for Tydal IL, gikk inn til en klar seier, på tida 1:13:12. Gjermund Løfald kom inn som andremann og tok dermed også hjem vandrepokalen.

Jonas Petter Engdah, Tydal IL, ble vinner av årets Rindølrenn. Gjermund Løfald fra arrangørklubben, Rindal IL, tok andreplassen og fikk med det de siste 5 poengene han trengte for å vinne vandrepokalen. Den vinnes ved 28 oppnådde poeng.

I dameklassen var Berit Mogstad, Strindheim IL, eneste deltaker og gikk i mål på tida 1:28:54. Hun fikk også med seg vandrepokalen til odel og eie.

Vinner i dameklassen, Berit Mogstad, Strindheim IL, får overrekt vandrepokal og premiesjekk fra Johan Landsem.
Berit Mogstad passerer grillhytta på Furuhaugmarka.

I 1981 var det også bare en deltaker i dameklassen, Mona Bævre. Seierherre i herreklassen var Ingvar Romundstad. Den første gangen i 1981 var løpet på 25 km. Nå er både start og målgang på Skogsletta, med en runde oppå Furuhaugmarka. I trimklassen kunne du velge å gå korteste alternativ på 6 km, hele runden på ca. 18 km eller gjøre som konkurranseklassene; gå to runder oppå marka og få loggført ca. 30 km.

Jonas Petter Engdahl ledet hele løpet og gikk inn til klar bestetid. Han har flyttet fra Sverige til Trondheim, men forteller at han ble overtalt av tydalingen Niklas Dyrhaug til å gå for Tydal IL.
Matthias Leibundgut (106), NTNUI, Sindre Tungesvik (106), Jardar IL og Gjermund Løfald (115), Rindal IL gikk samla nesten hele løpet.
Ut på runde 2 er det fortsatt disse tre som går sammen og kjemper om andreplassen. Nå er det Gjermund Løfald (115) som drar på Sindre Tungesvik (106), Jardar IL og Matthias Leibundgut (106), NTNUI.
Tore Sannes, Bæverfjord IL drar på Arnstein Engset Sannes, Surnadal IL i de lengste bakkene opp fra Skogsletta mot grill-hytta på Furuhaugmarka.

Resultatliste på Rindal IL sin hjemmeside

Rindølrennet 2022 hadde 57 registrerte trimmere og 17 deltagere i konkurranseklassen. I 1981 skriver avisa Sør-Trøndelag at Rindølrennet med sine 205 deltagere, "ikke var det helt store i omfang".

Det er 3 skiløpere som har fullført Rindølrennet alle 41 gangene: Fredleiv Myklegard, Per Egil Rønning og Lasse Skjølsvold. De fikk glasspokal for 40 deltagelser i 2020 (løpet ble korona-avlyst i 2021), sammen med Odd Ranheim og Aud Øyen, som ikke deltok i år.

Begge vandrepokalene ble vunnet til odel og eie i år.
Inge Brønstad fikk glasspokal for 40 deltagelser. I tillegg fikk Åge Jonli, Steinar Gjøstøl og Geir Nergård plakett for 30 deltagelser. Åse Holtan Snekvik fikk glasspremie for 20 deltagelser.

Er du nysgjerrig på hvor mange ganger du har deltatt?

Jeg ble det, og fant hvor mange deltagelser jeg hadde på Rindal IL sine nettsider. Gå inn på www.rindalil.no -ski-rindølrennet-utmerkelser- , så finner du link til "totaloversikt over deltagelser og årstall". Der kan du se at det er registrert 2017 forskjellige deltagere de 40 første åra.

På saftstasjonen ved Tiuråsen, sto Einar Øyen, Morten og Erik Holte. Her er det Oddvar Løset og Jon Ole Aspli som mottar drikke.
Pause ved drikkestasjonen på Tiuråsen. Her var det også satt opp et ekstra innsjekk på Trimpoeng, som gjaldt bare denne dagen.
Øyvind Dalen, Ola T Heggem og Per Egil Rønning holder styr på målgang, klasser, tider, mikrofon, diplomer til førstegangs-deltagere, pokaler, plaketter og andre minnepremier. Og i tillegg er de litt opptatt av hvordan det går med 5-mila i Holmenkollen.
To av deltagerne i konkurranseklassene som gikk klassisk, undervurderte den første svingen ned fra grill-hytta og havna i snøen. Her er det bare førstemann som er ute i snøen, men neste kom seg ikke unna og falt han også. Begge to kom i mål, så det gikk nok bra.

Bildeserie fra Trimklassen:

Svetlana og Anna Børset.
Steinar Gjøstøl
Ole Solvik
Ingrid og Paul Lilleløkken
Jøran Bævre Brauten
Ove og Egil Arve Belsås
Britt Heggem
Gunnar Bøe og Ola Eirik Bolme ved Grillhøtta
Inge Jonli
Powered by Labrador CMS