Daglig leder i Surnadal Alpinsenter, Odd Rune Hoem

- Vi har jobbet dag og natt for å klargjøre bakken til sesongstart

Publisert

Etter 12 døgn med snøproduksjon, kan Odd Rune Hoem og resten av gjengen i Surnadal Alpinsenter endelig ønske velkommen til sesongstart i Sæterlia.

Søndag åpner bakken, og Hoem kan melde om optimale forhold.

- Vi har vært heldige med været, og utnyttet kuldeperioden maksimalt. Det har blitt produsert nok snø til å kunne åpne bakken til mast nummer 7, sier han.

Til neste helg er planen å kunne åpne til mast 11, og ikke minst ta i bruk den populære parken med Big Jump, kuler, hopp og rails.

- Det blir fortsatt produsert snø mellom mast 7 og 11, men alt ligger til rette for at vi kan åpne til neste helg. Når det gjelder fra mast 11 og opp til toppen er vi avhengig av natursnø. Dessverre ser det ikke lovende ut med det første, sier Hoem.

Fra neste uke er det nemlig spådd opp til 8-9 varmegrader og regn. Det vil likevel ikke påvirke forholdene i alpinanlegget i særlig grad.

- Natursnøen vil nok forsvinne, men kunstsnøen vil tåle både mildvær og regn, så det er jeg ikke bekymret for, sier Hoem.

Lørdag jobbes det på spreng i anlegget for å klargjøre til sesongåpning.

- Det er ganske hektisk ja, men vi har kontroll. Vi skal frese opp snøen og sørge for at bakken er knall i morgen klokken 11. Alpingruppa har dugnad, og er godt i gang med polstring. Nå gleder vi oss veldig til å kunne ta imot store og små som vil stå på ski, sier Hoem.

Hoem sier det har vært en jevn strøm med folk som vil kjøpe sesongkort.

- Salget har løsnet, og vi går ut i fra at det vil bli solgt en del på åpningsdagen og videre fremover, sier han.

- Skal bli godt å få litt søvn

Odd Rune Hoem har jobbet dag og natt i flere uker, og innrømmer at det begynner å kjennes på kroppen.

- Jeg er fryktelig sliten, og det er først og fremst på grunn av mangel på søvn. Nå ser jeg frem til at dagene blir tilnærmer normale, og at jeg kan være litt mer hjemme enn det jeg har vært de siste ukene. Ikke minst gleder jeg meg på en god natt søvn, sier Hoem.

Med unntak av torsdag denne uken, har han nærmest bodd i alpinanlegget.

- Torsdag tok jeg med meg fruen og dro til Trondheim på DDE-konsert. Det var utrolig godt med en avveksling, men jeg må innrømme at tankene var i alpinbakken også denne kvelden, smiler han.

Surnadal Alpinsenter holder åpent fra kl 11 - 16 lørdag og søndag, og fra klokken 18 - 21 mandag, onsdag og torsdag. Anlegget vil også være åpent gjennom hele romjula.

Odd Rune Hoem er klar til å ta imot store og små alpinister fra søndag
Powered by Labrador CMS