Bjørnis var et sjarmerende innslag i biltoget
Bjørnis var et sjarmerende innslag i biltoget

Milevis kjøretøykortesje satte verdig punktum på nasjonaldagen

Publisert Sist oppdatert

I to år har koronapandemien satt en stopper for det tradisjonelle barnetoget på 17. mai. For å skape liv i sentrum på nasjonaldagen, tok Veteranvognklubben, Surnadal AmCar Club, Nordmøre Gatebilklubb og Surnadal MC-klubb i 2020 initiativet til en kjøretøykortesje som skulle svinge seg gjennom nedre Surnadal. Det skulle vise seg å bli en gedigen suksess, og hundrevis av kjøretøy stilte opp både i 2020 og 2021.

I år kunne vi endelig feire 17. mai på tradisjonelt vis, med barnetog, taler og folkefest for store og små. Likevel var det mange som hadde ytret ønske til arrangørene om at kjøretøykortesjen skulle videreføres. Som sagt, så gjort - og dermed har biltog på 17. mai blitt en tradisjon i Surnadal sentrum.

Som tidligere år startet biltoget fra bussplassen på Øye. Den milevis lange kortesjen kjørte til Kalkstranda, Industrivegen, Surnadalsøra, Setergarden, Grytvegen, Modalane, Skeivegen, Bårdshaugvegen, Surnadal Sjukeheim og Moavegen før det ble avsluttet ved Alti Surnadal.

Den festlige kortesjen bestod av alt fra veteranbiler, lastebiler, traktorer, gatebiler motorsykler, mopeder og firhjulinger, til utrykningskjøretøy, gatebiler og ikke minst russebiler.

BILDESERIE:
Foto: Mari Vattøy

Powered by Labrador CMS