Pop-upkonsert med Surnadal skolekorps

Lørdag poppet det plutselig opp en konsert på parkeringsplassen ved Extra på Skei. Det var Surnadal skolekorps som overrasket de forbipasserende med vårens repertoar.

Publisert Sist oppdatert

-Vi vil vise at det låter bra, og presenterer det vi har holdt på med i vår. Og så er det dette med rekruttering, vi vil gjerne ha nye medlemmer, så vi synes det er viktig å vise oss fram, sier dirigent Torgeir Andresen i Surnadal Skolekops. Det låter veldig bra, vi er ikke så mange men det låter fint.

Andresen startet som dirigent i januar, rett før nedstengningen. Det tok imidlertid bare tre uker før korpset kunne sette i gang med øvinger igjen, og etter det har de hatt øvinger hver uke.

Dirigent i Surnadal Skolekorps Torgeir Andresen

Leder i korpset, Kristin Holten forteller at de hele tiden må konkurrere med mange andre fritidsaktiviteter, så rekrutteringsarbeid er viktig.

Etter å ha pakket sammen på Skei, gikk turen til Alti og en ny pop-upkonsert. Der ble det også utdeling av medaljer og stjerner.

-Det er blant annet to aspiranter som skal få sine første medaljer i dag, sier Holten. Til vanlig deler vi ut medaljene på juleavslutningen, men det ble ingen juleavslutning i år, så vi benytter anledningen nå. Det er viktig å få ha medaljer på uniformen 17. mai. Det er nesten bare da vi bruker uniformene så det var greit å få delt dem ut i dag.

Dagens konsert besto av 10 numre, noen med solister.

-Vi har mange gode solister, og det er veldig bra at de får vise seg fram, sier Torgeir Andresen.

Korpset viste at de kan håndtere ulike sjangre. Konserten startet med Napoleons mars og fortsatte med soloframføring av kjenningsmelodien til Olsenbanden, med søstrene Karianne og Johanne Holten på messingblåsere. Sigve Holten trakterte trommene med stø hånd som solist Soul Bossa Nova, mens Nina Røen, Magni Hyldbakk og Elke Zwick framførte Vårsøg på fløyte.

17. mai skal korpset spille i toget som går på Skei klokken ett.

Maja Røen og Fabian Rwick fikk si første stjerne og aspirantmedaljeFoto: Kristin Holten

Sigve Holten trakterer trommene på en utmerket måte
Ida Zwick
Fløytesolo ved Elke, Magni og Nina
Dyktige drillpiker Helene Dragset og Hella Bergheim

En imponerende versjon av The Monroes Cherioe ble spilt av Ida Z på , og som seg hør og bør på mai fikk vi servert Norge i rødt hvitt og blått. Konserten ble avsluttet med en flott framføring av Everyone needs a friend sometimes av Danse with a stranger.

I det hele tatt en imponerende framføring av så få og unge musikere. I dag teller korpset åtte medlemmer og de tar veldig gjerne mot flere!

Korpset spiller 17. mai i toget som går på Skei klokken ett.

Utdeling av stjerner og medaljer:

Helene Dragset, Henrik Bergheim og Ida Zwick fjerdestjerne
Elke Zwecke, Magni Schei Hyldbakk og Nina Røen tredje stjerne
Sigve Holten femte stjerne og femårsmedalje
Maja Røen og Fabian Rwick fikk si første stjerne og aspirantmedalje
Halla Bergheim sjette stjerne
Johanne Holten og Elida Sofie fiske sjuende stjerne og sjuårsmedalje
Karianne Holten niende stjerne og niårsmedalje
Powered by Labrador CMS