Noen av styret og de fremmøtte. I iveren etter et fantastisk oppmøte glemte møteleder å ta bilde av alle samlet...

JA - vi vil være frivillige i saniteten

Publisert

Tidlig ettermiddag tirsdag samlet deler av styret i Surnadal sanitetsforening seg i «sine» møtelokaler på Frivilligsentralen på Skei. Et kjapt styremøte og en matbit før kveldens aktivitet skulle settes i gang. En ringeøvelse i omsorgsberedskapsgruppa. Alle møtende fikk utdelt hver sitt utvalg av de som tidligere hadde sagt seg villig til å stå på sanitetens ringeliste. Stemningen var lett stressende og noe spent. Å ringe til fremmede for å høre om de fortsatt vil være våre frivillige var ikke på topp tre lista over hva damene foretrekker å gjøre på en tirsdags kveld. Men siden alle hadde vært enige om at dette var en kjempegod ide var det bare å få det overstått:

Brit Moen og Unni Merete Bævre gjør klart for ringerunde.

Hei!

Dette er Brit fra omsorgsberedskapsgruppa i Surnadal sanitetsforening som ringer. Du har tidligere sagt deg villig til å stå på vår ringeliste ved eventuelle hendelser i kommunen hvor det kan være bruk for oss. Er det slik at du fortsatt ønsker å være frivillig hos oss? Så bra!! Akkurat nå har vi en ringeøvelse som du sikkert forstår. I den anledning lurer jeg på om du kan komme til Frivilligsentralen på Skei til klokken 18? Helt fantastisk! Da ses vi der☺

Og slik gikk det til at 12 frivillige kastet det de hadde i hendene og kom innen 45 minutter. Noen ble til og med så ivrige at de ikke fikk med seg ordet øvelse, og trodde at «endelig skal vi bidra med noe». Men heldigvis var det denne gangen bare en test på hvor mange som kunne ha anledning til å stille opp innen kort tid om det var behov. Belønningen til de som kom var en enkel kaffekopp og litt prat rundt bordet på hva vi har deltatt på tidligere og hva som forventes av oss som frivillige.

Før øvelsen var det vel 40 personer på lista, etter øvelsen ble det noen justeringer, og lista kan kalles splitter ny igjen. Styret som satt med telefonoppringingene var lettet:

– Dette var skikkelig gøy, faktisk noe av det bedre vi har gjort, mente Helga Krangnes entusiastisk!

Men hva kan vi gjøre senere for å få dere ut uten å kalle det en øvelse? Forslagene haglet ikke akkurat inn, men førstehjelpskurs ble nevnt. Så da blir det det. En gang i løpet av våren blir gjengen «utkalt» på nye eventyr.

Vil du bli en frivillig i Surnadal sanitetsforening? Ta kontakt på surnadalsanitetsforening@gmail.com, eller noen i styret for en prat.

Powered by Labrador CMS