Klar for tur.

Stavgang i Surnadal Pensjonistlag

Så var det endelig klart for årets første tur for stavgang-gruppa. Vanligvis har vi vært i gang rundt 20. april, men pga. coronarestriksjonene og full vinter i april ble starten noe utsatt.

Publisert Sist oppdatert

Stavgang-komiteen måtte dessverre konstatere at Bitten og Kristian Ranes gjekk ut i år, og Brynhild og Svein Tjelle kom inn. Bitten og Kristian har lagt ned en stor innsats gjennom mange år, og vi takker for arbeidet de har lagt ned for gruppa. Når det er sagt er vi sikre på at Brynhild og Svein blir verdige arvtakere.

Første turen var lagt til Svinvikrunden, og Svein kunne ønske 18 deltakere velkommen på tur. Dette er en Stikk-ut tur som er svært populær, og i helgene er parkeringsplassen nesten full.

Veien ble åpnet i 1898, og var den første veien ut av bygda for todalingene. Veien i Langkleiva var inndelt i roder, og gårdbrukerne hadde ansvaret for vedlikeholdet av hver sin rode. Før en kommer til Svinvik er veien bratt og svingete, og snart kom kravet om bedre vei når bilene ble mer utbredt. Den nye veien nærmere sjøen ble åpnet i 1938, og var i bruk fram til tunellen kom i 2001.

Som vanlig var kafferasten lagt til Arboretet, og det ble en koselig stund før alle dro hjem. Vi kunne også glede oss over at en del rododendron allerede var i full blomst.

Neste tur møtes vi på Hamnes.

En liten pause ved en god benk.
Fin utsikt fra der vi snudde.
Kaffepause i Arboretet.
Powered by Labrador CMS